Για εθνικές εκλογές στο τέλος της τετραετίας μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Βρίσκομαι για τέταρτη χρονιά ως πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Οι μήνες που θα ακολουθήσουν είναι προεκλογικοί. Ή συνεχίζουμε μπροστά, ή γυρίζουμε πίσω. Ή χτίζουμε με σταθερούς φίλους, ή αφήνουμε τις τύχες μας στο άγνωστο» σημείωσε αναφερθείς στις εκλογές του 2023. Συμπλήρωσε δε, ότι τίποτα από όσα επετεύχθησαν δεν είναι δεδομένα και πως με μία λανθασμένη απόφαση όλα μπορούν να γκρεμιστούν. (δείτε αναλυτικά εδώ)

Στο κυριότερο σκέλος της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε συνολικά 21 μέτρα για τη στήριξη των Ελλήνων πολιτών. Τα 8 μέτρα στήριξης μέχρι το τέλος του 2022 και 12 αλλαγές έως το τέλος του επόμενου έτους (δείτε αναλυτικά εδώ).

Τα 8 μέτρα της κυβέρνησης με άμεση ισχύ:

  • 2.300.000 πολίτες (συνταξιούχοι, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία) θα λάβουν τον Δεκέμβριο οικονομική στήριξη με επίδομα 250 ευρώ. Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιών θα πάρουν 1.5 δόση.
  • Το φοιτητικό επίδομα στέγασης αυξάνεται από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ. Οι δικαιούχοι φοιτητές που συγκατοικούν στην ίδια μισθωμένη κατοικία, το επίδομα αυξάνεται στα 2.000 ευρώ ανά άτομο.
  • Το επίδομα θέρμανσης, που πέρυσι πήγε στα 174 εκατ. ευρώ, σήμερα φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ. Θα ανακουφιστούν 1,3 εκατ. νοικοκυριά. Ισχυρά κίνητρα για αντικατάσταση φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, όπου αυτό είναι εφικτό. Θα υπάρξει ειδική παρέμβαση για τη μείωση του κόστους θέρμανσης στην αντλία από πετρέλαιο.
  • Για αγρότες και κτηνοτρόφους: 60 εκατ. ευρώ για το κόστος των λιπασμάτων. 50.000 κτηνοτρόφοι θα λάβουν 89 εκατ. για τις αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές.
  • Οι δικαιούχοι του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» αυξάνονται κατά 240.000 με πόρους από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Θα εξασφαλιστεί χρηματοδότηση μικρών φωτοβολταϊκών για 250.000 επιχειρήσεις.
  • Τουρισμός: πρόσθετα κίνητρα για την επέκταση της τουριστικής περιόδου. Το “Τουρισμός για Όλους” θα καλύψει 200.000 ακόμη νέους δικαιούχους. Θα υπάρξουν πρόσθετα κονδύλια για διαφήμιση της χειμερινής περιόδου.
  • Άμεση διευθέτηση αιτημάτων των ενόπλων δυνάμεων όπως η μισθολογική εξέλιξη οπλιτών μακράς διαρκείας, πρόσθετη αμοιβή στα πληρώματα πολεμικών πλοίων σε αποστολή.
  • Μόνιμες θέσεις εργασίας έως τέλος 2023: όσες επιχειρήσεις κάνουν μόνιμες τις συμβάσεις απσχόλησης των εργαζόμενών τους θα απαλάσσονται από το 40% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων. Οι επιχειρηματίες, αν αυξάνουν τον μέσο ετήσιο αριθμό πλήρους απασχόλησης, δεν θα πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος για εκείνον τον χρόνο.

Η μόνιμη δέσμη μέτρων που θα ισχύσει από τον Ιανουάριο 2023:

  • Μονιμοποιείται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατα τρεις μονάδες.
  • Καταργείται για πάντα και για όλους η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
  • Αυξάνονται οι συντάξεις 1,5 εκατ. συνταξιούχων με χαμηλή ή μηδενική προσωπική διαφορά. Το ύψος της αύξησης προκύπτει από την αύξηση του ΑΕΠ (50%) και τη μεταβολή στον δείκτη καταναλωτή (50%).
  • Αναμορφώνουμε από 1/1/2023 το ειδικό μισθολόγιο των ΕΣΥ με αύξηση του βασικού μισθού και των επιδομάτων ευθύνης, υπολογίζεται σε 10% στο σύνολο των αποδοχών. Η αύξηση μεσοσταθμικά της τάξης του 10% επί του συνόλου των αποδοχών τους.
  • Στήριξη οικογένειας: επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας από τους 6 στους 9 μήνες.
  • Ο μειωμένος ΦΠΑ για τρόφιμα και ποτά επεκτείνεται έως τον Ιούνιο του 2023.
  • Σε αναστολή παραμένει ο ΦΠΑ 24% στις νέες οικοδομές μέχρι και τα τέλη του 2024 ώστε να στηριχτεί ο οικοδομικός κλάδος.
  • Αναμορφώνεται το πλαίσιο λειτουργίας της ελληνικής κεφαλαιαγοράς με νέα φορολογικά κίνητρα. Οι πόροι της αυτοδιοίκησης αυξάνονται κατά 120 εκατ. ευρώ ώστε να υπάρχουν έργα.
  • Ξεκινά η διαδικασία για αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Θα τεθεί σε εφαρμογή της 1η Μαΐου του 2023.

Αύξηση συντάξεων, μισθών, επιδομάτων και μειώσεις φόρων – Πακέτο μέτρων για φθηνότερη στέγαση

Μέτρα για τη στέγαση των νέων

Μέτρα και για τους νέους πολίτες που θέλουν να ξεκινήσουν τη ζωή τους και αναζητούν μόνιμη στέγαση εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. (δείτε αναλυτικά εδώ)

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ότι πάνω από 100.00 οφελούμενοι θα λάβουν πρόγραμμα ώστε να αποκτήσουν ή να μισθώσουν κατοικία. Οι δράσεις θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα ενώ ξεκινά αμέσως η ανέγερση θέσεων για πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα. «Οι χώροι έχουν ήδη βρεθεί και θα γίνουν ως ΣΔΙΤ».

Θα δοθούν δάνεια 375 εκατ. σε νέους ώστε να εξασφαλιστεί σχεδόν μηδενικό επιτόκιο για την αγορά πρώτης κατοικίας. Από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν 10.000 πολίτες έως 39 ετών ενώ η εφαρμογή του προγράμματος θα γίνει σε περιοχές με παλιά κτίρια. «Ένα ζευγάρι θα αγοράζει σπίτι 100.000 ευρώ με χρήματα 275 ευρώ τον μήνα – ποσό μικρότερο του ενοικίου», κατέληξε ο πρωθυπουργός

Αναλυτικά, τα μέτρα της κυβέρνησης

  • Θα φτιαχτούν 5 νέες σύγχρονες φοιτητικές εστίες με 8.150 θέσεις για φοιτητές. Εκτός από την αύξηση του σπουδαστικού επιδόματος στέγης από 1.000 σε 1.500 ευρώ και με προϋποθέσεις στα 2.000 ευρώ σε 50.000 νέους, ξεκινά αμέσως η ανέγερση 8.150 θέσεων σε πέντε σύγχρονες Φοιτητικές Εστίες στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θράκης και Δυτικής Αττικής. Οι χώροι έχουν ήδη καθοριστεί και τα έργα θα γίνουν με ΣΔΙΤ.
  • Ειδικό πρόγραμμα στεγαστικών δανείων για νέους. Εγκαινιάζεται ένα ειδικό πρόγραμμα δανείων καταρχάς ύψους 500 εκ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση 375 εκ. από το κράτος και 125 εκ. από τις τράπεζες. Ποιος είναι ο σκοπός μας; Να εξασφαλίσουμε πάρα πολύ χαμηλό, σχεδόν μηδενικό επιτόκιο, για την αγορά πρώτης κατοικίας από χιλιάδες συμπολίτες μας μέχρι 39 ετών, σε περιοχές με πιο παλαιά κτίρια. Πρακτικά, ένα ζευγάρι, με ελάχιστη συμμετοχή, θα αγοράζει ένα σπίτι αξίας 100.000 ευρώ με μηνιαίες δόσεις 275 ευρώ. Ποσό, δηλαδή, πολύ μικρότερο από το ενοίκιο που θα έδινε.
  • Πρόγραμμα «Εξοικονομώ και Ανακαινίζω». Ακριβώς για να αυξηθεί η ιδιοκατοίκηση και να ανακαινιστούν τα παλαιότερα σπίτια,  δημιουργούμε, ακόμη, ένα στοχευμένο «Εξοικονομώ και Ανακαινίζω» για 20.000 νέους. Κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει έως και 20.000 ευρώ για ενεργειακές παρεμβάσεις στο ακίνητό του, μαζί με πρόσθετη ενίσχυση 3.000 ευρώ και χαμηλότοκο δάνειο έως 7.000 ευρώ.
  • Κρατική επιδότηση έως 10.000 ευρώ για ανακαίνιση κλειστών σπιτιών. Ταυτόχρονα, ως κίνητρο σε τουλάχιστον 10.000 ιδιοκτήτες κλειστών ακινήτων, θα δοθεί κρατική επιδότηση μέχρι 10.000 ευρώ για να τα ανακαινίσουν. Με την υποχρέωση, όμως, να τα ενοικιάσουν σε μακροχρόνιες μισθώσεις. Η πολιτεία έτσι καλύπτει έως και το 40% του κόστους ανακαίνισης κάθε κλειστού διαμερίσματος.
  • Το κράτος θα προσφέρει αδρανή περιουσιακά στοιχεία για ανέγερση σύγχρονων κατοικιών. Θεσμοθετείται επίσης για τα δημόσια οικόπεδα και κτίρια, η «κοινωνική αντιπαροχή»: το κράτος θα προσφέρει αδρανή περιουσιακά του στοιχεία σε ιδιώτες κατασκευαστές και εκείνοι, με έξοδά τους, θα χτίζουν σύγχρονες κατοικίες. Οι μισές θα ενοικιάζονται με χαμηλό ενοίκιο σε νέους μισθωτές, ενώ οι υπόλοιποι χώροι θα αξιοποιούνται εμπορικά από τους ιδιώτες.
  • Αυξάνεται το όριο στις 500.000 ευρώ για Golden Visa. Επίσης, προκειμένου να αυξηθούν τα διαθέσιμα ακίνητα για τους Έλληνες, αυξάνεται το όριο της επένδυσης για τη χορήγηση άδειας Golden VISA από 250.000 στα 500.000 ευρώ.
  • Πρόγραμμα Εστία 2. Το Δημόσιο θα μισθώσει 1.000 ιδιωτικά ακίνητα
    Ενώ απ’ τον Δεκέμβριο ξεκινά το Πρόγραμμα «Εστία 2». Σύμφωνα με αυτό, το Δημόσιο θα μισθώσει, σε πρώτη φάση, 1.000 ιδιωτικά ακίνητα. Για να τα διαθέσει, στη συνέχεια, με διαδικασίες-εξπρές και πολύ χαμηλό μίσθωμα σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Υπενθυμίζεται ότι το economix.gr έγραφε από νωρίς σήμερα το πρωί για την πρόθεση του πρωθυπουργού να αναγγείλει μέτρα για τη στέγαση των νέων (δείτε αναλυτικά εδώ).

100.000 νέες και νέοι θα αποκτήσουν μόνιμη ή προσωρινή κατοικία

Από την καταστροφή του 1922 στην Ελλάδα του σήμερα

«Ο ελληνισμός βίωσε πριν από 100 χρόνια μία μεγάλη τραγωδία στη Μικρά Ασία. Κέρδισε, όμως, την αναβιωτική δύναμη των προσφύγων που έκτισαν την Ελλάδα των επόμενων ετών» σημείωσε ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα βγαίνει από μια δεκαετία μνημονίων και εποπτείας και συμπλήρωσε πως η κρίση μας έκανε σοφότερους ενώ επεσήμανε πως πλέον τηρείται η δημοσιονομική πειθαρχία προκειμένου να μην επαναληφθούν αντίστοιχα γεγονότα τις επόμενες δεκαετίες. «Η Ελλάδα δεν είναι αυτή των λαθών και της καταστροφής. Αλλά αυτή που κοιτάει στο μέλλον. Αυτή που, όταν πέφτει για λίγο, βρίσκει τη δύναμη να σηκώνεται. Έτσι τιμάμε τη Μικρασιατική Μνήμη: με έργα και αποτέλεσμα».

Χαμηλότεροι φόροι, περισσότερες δουλειές, υγεία και παιδεία και ένα αξιόπιστο ψηφιακό κράτος ήταν οι πρώτες υποσχέσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ προ τετραετίας, όπως τόνισε κατά την τοποθέτησή του. Επεσήμανε ότι, παρά το γεγονός πως έβλεπε την αμφιβολία σε όσους άκουγαν τότε με εύλογη καχυποψία την τοποθέτησή του, σήμερα όλα αυτά έχουν γίνει πραγματικότητα. «Ναι, όλα αυτά έγιναν και γίνονται στην Ελλάδα» απάντησε στο ρητορικό ερώτημα που έθεσε για την επιτυχία της κυβέρνησης στην εκπλήρωση των στόχων.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, επεσήμανε πως ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε κατά 35%, ο φόρος στις επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 4%, όπως μειώθηκε η προκαταβολή φόρου, ενώ δεν υπάρχει επιβάρυνση για την μεταβίβαση περιουσίας. Μίλησε, δε, για την αύξηση του ΑΕΠ το προηγούμενο διάστημα, την αύξηση των εξαγωγών στα 74 δισ., τις ξένες επενδύσεις που έφτασαν σε ιστορικό υψηλό στα 5 δισ. ευρώ αλλά και την ανοδική πορεία του τουρισμού, με αύξηση 46 δισ. ευρώ στις καταθέσεις των νοικοκυριών. «Το είπαμε και το κάναμε» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Για τη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι, εκτός από το αεροδρόμιο που είναι έτοιμο, το μετρό έχει μπει σε τροχιά παράδοσης το τέλος του 2023. «Το ανέκδοτο της Θεσσαλονίκης γίνεται πραγματικότητα» σημείωσε. Τόνισε ότι στη Θεσσαλονίκη θα γίνει το flyover, το στρατόπεδο Παύλου Μελά, το κέντρο logistics στο στρατόπεδο Γκόνου, τα νέα γήπεδα του ΠΑΟΚ και του Άρη, η ανάπλαση της ΔΕΘ, το μουσείο Ολοκαυτώματος και άλλα έργα ύψους άνω των 30 δισ. ευρώ για την πόλη.

300.000 θέσεις εργασίας μέσα στην κρίση

Σε ό, τι αφορά το κοινωνικό κράτος, μίλησε για 300.000 νέες θέσεις εργασίας στην κρίση. «Η πολιτεία διέθεσε 9,5 δισ. ευρώ για να σώσει τις υπάρχουσες θέσεις μέσα στην πανδημία και αύξησε κατά 63 ευρώ τον κατώτατο μισθό και 12% τις υπερωρίες μερικής απασχόλησης» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός. Αναφέρθηκε δε στην ψηφιακή κάρτα, το δικαίωμα στην ηλεκτρονική αποσύνδεση, τις άδειες μητρότητας και πατρότητας, την αντιμετώπιση του άγχους του συνταξιοδοτικού, αλλά και τη νέα νομοθεσία για τους courier. «Ήταν ντροπή να περιμένουν οι συνταξιούχοι χρόνια για να πάρουν τους κόπους τους. Δεν ήταν θέμα μόνο οικονομικό, αλλά θέμα αξιοπρέπειας. Κι αυτό ανήκει στο παρελθόν». Δεν ξέχασε να αναφερθεί και στην παιδεία με τον διορισμό 24.000 και πλέον εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο.

Ως τέταρτη προτεραιότητα που τέθηκε προ τετραετίας από την κυβέρνησή του, αναφέρθηκε στο ψηφιακό κράτος και μίλησε για τον ανθρώπινο χαρακτήρα του. «Ποιος θα πίστευε, πριν από 3 χρόνια, ότι μέσα από το gov.gr θα κέρδιζε 60 ώρες ταλαιπωρίας – αυτό είναι το όφελος για κάθε πολίτη. Ποιος θα πίστευε ότι θα είχε ψηφιακή ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο τηλέφωνό του», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Η ευρεία χρήση τεχνολογίας σε όλα τα επίπεδα καταγράφει την ανάγκη των μέτρων αλλά και την επιτυχία τους για την ελληνική κοινωνία. «Η ψηφιακή μετάβαση στην Ελλάδα συνδυάζεται με μια μετάβαση προς το αύριο των δικαιωμάτων με την ισότιμη συμμετοχή όλων σε όλα. Η Ελλάδα απέκτησε εθνικά σχέδια δράσης κατά των διακρίσεων για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, τα δικαιώματα του παιδιού, τις ευπαθείς ομάδες, την κοινότητα των Ρομά – όσοι ήταν στο περιθώριο αποκτούν φωνή» τόνισε αναφορικά με την παροχή κοινωνικών δικαιωμάτων για όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Η κυβέρνηση κράτησε όρθια την ελληνική οικονομία με 300.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα στην κρίση

«Τα νταϊλίκια με την Ελλάδα… γιοκ!»

Για θέματα εθνικής αποτροπής, τόνισε ότι τα πρώτα μαχητικά Rafale πετούν ήδη στους ελληνικούς ουρανούς ενώ ναυπηγούνται ήδη οι δύο από τις τρεις φρεγάτες Belharra που θα ενταχθούν στα ελληνικά οπλικά συστήματα ενώ μίλησε και για τις αμυντικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία που θωρακίζουν την Ελλάδα. «Στην προσπάθεια αποτροπής συμμετέχουν τα 32 σκάφη και μέσα επιτήρησης που αποκτήθηκαν στο Αιγαίο, οι 3.000 νέοι συνοριοφύλακες, και ο φράχτης στον Έβρο. Χάρη σ’ αυτά, οι ροές προς την Ευρώπη μειώθηκαν κατά 80% και σώζονται χιλιάδες ζωές στη θάλασσα καθημερινά ενώ αποτρέπονται χιλιάδες παράνομες είσοδοι». Η ακμαία οικονομία, η προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο, οι συμμαχίες, τα εξοπλιστικά αλλά και η ενότητά μας είναι το μήνυμά μας απέναντι στις πλευρές της Τουρκίας. «Μία ελληνική φράση συμπυκνώνει τη δύναμη του Έθνους μας: Όχι κύριε Ερντογάν – τα νταϊλίκια… γιοκ με την Ελλάδα!», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ως επιχειρησιακό λάθος χαρακτήρισε την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη. Η λειτουργία της ΕΥΠ θα είναι ακόμη πιο πολύτιμη στην εποχή που έρχεται, τόνισε. «Η δράση της πρέπει να βελτιωθεί, όχι να ακυρωθεί. Αυτό έχω εθνικό καθήκον να μην το επιτρέψω. Δεν θα επιτρέψουμε να εγκλωβιστεί η επικαιρότητα σε φήμες και σενάρια, ειδικά όταν αυτό θα επιθυμούσαν πολλοί εκτός Ελλάδας».

«Τα νταϊλίκια με την Ελλάδα… γιοκ!» το αυστηρό μήνυμα σε Ερντογάν

Για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είπε ότι νομιμοποιεί τη δεσποτική συμπεριφορά σε κάθε πρόθυμο ταραχοποιό και κάλεσε σε εθνική απάντηση. «Μετατρέποντας το φυσικό αέριο σε όπλο επιχειρεί να αποσταθεροποιήσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Ξέρω ότι ήδη ο φόβος τυλίγει την κοινωνία για την ακρίβεια. Πρέπει να ετοιμαστούμε για έναν δύσκολο χειμώνα, αλλά δεν θα επιτρέψουμε στον θύτη να εκβιάσει τα θύματα. Δεν πρέπει να γίνει η αγανάκτηση τυφλή και να αναζητήσει εσωτερικές ευθύνες για εξωτερικές επιθέσεις. Ο λογαριασμός της ακρίβειας να επιστραφεί σε αυτόν που την προκαλεί: τον κ. Πούτιν», τόνισε. «Στον πόλεμο της Ουκρανίας είμαστε με τον αμυνόμενο – με την Δημοκρατία, την ελευθερία και το Διεθνές Δίκαιο. Ξέρουμε καλά τι σημαίνει η απειλή από γείτονες».

«Διαχειριστήκαμε έως και το 94% των επιβαρύνσεων στο ρεύμα. Κατά 90% επιδοτούνται τα αγροτικά τιμολόγια. Εξουδετερώσαμε τις επιπτώσεις της ρήτρας αναπροσαρμογής και το κάνουμε. Στην άμυνά μας πρέπει να προστεθεί και ένα σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας που ήδη εφαρμόζεται στον δημόσιο τομέα. Τον Οκτώβριο θα υπάρξουν κίνητρα και αντικίνητρα ενώ ειδικές πρόνοιες θα υπάρξουν και για τα νοικοκυριά» τόνισε ο πρωθυπουργός. «Το αέριο αυξήθηκε κατά 10 φορές η τιμή του. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να το απορροφήσει. Όποιος σας λέει το αντίθετο, σας λέει ψέματα» ανέφερε για την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός έφτασε στο κατάμεστο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο κάτω από χειροκροτήματα από εκατοντάδες κόσμου που βρέθηκαν στην είσοδο για να τον υποδεχτούν. Στο πλευρό του βρισκόταν η σύζυγός του Μαρέβα Μητσοτάκη και ο γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης. Δείτε το βίντεο εδώ

Αναλυτικά η ομιλία του πρωθυπουργού:

Παρακαλούμε αποδεχτείτε τα cookies από το YouTube για την αναπαραγωγή αυτού του video. Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο στο YouTube, μία υπηρεσία που παρέχεται από τρίτους.

Πολιτική Απορρήτου YouTube

Με την αποδοχή αυτής της ενημέρωσης, οι ρυθμίσεις σας θα αποθηκευθούν και η σελίδα θα ανανεωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το economix.gr καλύπτει αναλυτικά το ρεπορτάζ της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Διαβάστε αναλυτικά τα ρεπορτάζ: