Για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, όπως ορίζει ο νόμος, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ευθεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας το δίπολο συνέχεια στην πρόοδο ή επιστροφή στην καταστροφή.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «βρίσκομαι για τέταρτη χρονιά ως πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Οι μήνες που θα ακολουθήσουν είναι προεκλογικοί. Ή συνεχίζουμε μπροστά, ή γυρίζουμε πίσω. Ή χτίζουμε με σταθερούς φίλους, ή αφήνουμε τις τύχες μας στο άγνωστο». Συμπλήρωσε δε, ότι τίποτα από όσα επετεύχθησαν δεν είναι δεδομένα και πως με μία λανθασμένη απόφαση όλα μπορούν να γκρεμιστούν.

Από εκεί και πέρα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το εθνικό στοίχημα συνεχίζει να διαπερνά τον χρόνο παραμένοντας ένα: μέσα από τις μεταβαλλόμενες συνθήκες, ο τόπος να είναι ελεύθερος, κυρίαρχος και ανεξάρτητος και οι πολίτες του να ευημερούν, αναπνέοντας τον αέρα μιας δημοκρατίας που τους προστατεύει και τους παρέχει ευκαιρίες να δημιουργούν γι’ αυτούς και τις οικογένειες τους, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σημείωσε δε, ότι γονείς της ήττας είναι πάντα ο διχασμός και δημαγωγία , ενώ η ενότητα και η αλήθεια οδηγούν μόνο σε νίκες. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι, ύστερα από 12 χρόνια μνημονίων και επιτήρησης, η Ελλάδα έχει πλέον ανακτήσει την οικονομική της αυτονομία από την ευρωπαϊκή εποπτεία.