Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κεφάλαια ύψους 30 εκατ. ευρώ επένδυσε η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου («Παρευξείνια») στο ομόλογο με ρήτρα αειφορίας, που εξέδωσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών η ελληνική εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Τα αντληθέντα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, της βιομηχανίας και των ακινήτων, όπως διευκρινίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της διακρατικής Τράπεζας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το επταετές ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ύψους 300 εκατ. ευρώ, «είναι το πρώτο με ρήτρα αειφορίας που εκδίδεται στην ελληνική αγορά, υποδηλώνοντας την ισχυρή δέσμευση του Ομίλου να συμβάλει στην προσπάθεια κατά της κλιματικής αλλαγής», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναφερόμενος στην επένδυση, ο πρόεδρος της Παρευξείνιας Τράπεζας, Ρώσος οικονομολόγος Ντμίτρι Πάνκιν, δήλωσε: «η ενίσχυση της εγχώριας κεφαλαιαγοράς και η προώθηση της πράσινης οικονομίας, υπογραμμίζουν τη δέσμευσή μας να ευθυγραμμίσουμε τη χρηματοδότηση της Τράπεζας με τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και δεσμεύσεις διακυβέρνησης (ESG) των χωρών μελών μας».

Η Παρευξείνια, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε από τις χώρες Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία και Ουκρανία.