Στη Βουλή μεταφέρεται η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για ελάφρυνση των καταναλωτών ρεύματος και η συνεπακόλουθη πολιτική αντιπαράθεση.
Η σύσταση του ειδικού λογαριασμού με την ονομασία «Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης», μέσω του οποίου θα επιδοτηθούν όλοι οι λογαριασμοί ρεύματος χαμηλής τάσης με 30 ευρώ/MWh σε μηνιαία βάση, προβλέπεται σε τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών (άρθρο 8). Η τροπολογία αφορά κυρίως τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.
Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο: “Κύρωση της από 26.7.2021 τροποποίησης και αντικατάστασης της από 3.6.2019 επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς για το Έργο VI της από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος “Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος” και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας και των παραρτημάτων της και άλλες επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.”
Στη συγκεκριμένη τροπολογία υπάρχει και πρόβλεψη για αντίστοιχη επιδότηση στην κατανάλωση φυσικού αερίου. Παραπέμπει σε ΚΥΑ για τα κριτήρια.
Δείτε την τροπολογία εδώ:
Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Παρασκευή 1 Οκτωβρίου.