cambas project -Reds
Το Cambas project θα διαθέτει επιφάνεια 132.815 τετραγωνικά μέτρα
cambas project -Reds
Το Cambas project θα διαθέτει επιφάνεια 132.815 τετραγωνικά μέτρα
Πηγή Εικόνας: Reds

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το Cambas Project, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, καθώς με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα εγκρίθηκε η Πολεοδομική Μελέτη της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (Π.Ο.Α.Π.Δ) στη θέση Κάντζα του Δήμου Παλλήνης κι έτσι μπορεί να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση οικοδομικών αδειών.

«Η εν λόγω επένδυση είναι υπερτοπικού χαρακτήρα και μπορεί να αποτελέσει ταυτόχρονα σημαντικό πυρήνα ανάπτυξης της Ανατολικής Αττικής, δημιουργώντας υπεραξία στην περιοχή και νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε σχετικά ο κ. Ταγαράς.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η ρύθμιση αφορά μελέτη πολεοδόμησης, σε συνέχεια του Προεδρικού Διατάγματος 19/10/11, ΦΕΚ 288/ΑΑΠ, με το οποίο είχε εγκριθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και χαρακτηρίστηκαν και οριοθετήθηκαν ως «ΠΟΑΠΔ Τριτογενούς Τομέα» εδαφικές εκτάσεις του πρώην κτήματος Καμπά.

Όπως έκανε γνωστό το υπουργείο, και αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ με το 2ο Προεδρικό Διάταγμα εγκρίνεται το πολεοδομικό σχέδιο και ο πολεοδομικός κανονισμός της Π.Ο.Α.Π.Δ και επικυρώνεται ο καθορισμός των οριογραμμών τμημάτων ρεμάτων που διατρέχουν και γειτνιάζουν με την περιοχή.

Οι οικοδομήσιμοι χώροι της συνολικής έκτασης ανάπτυξης του έργου οργανώνονται σε 3 Ζώνες:

1η Ζώνη: Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων,

2η Ζώνη: Προστασίας του κτιριακού συγκροτήματος του εργοστασίου Καμπά και

3η Ζώνη: Προστασίας του Σταθμού Κάντζα του Αττικού Σιδηροδρόμου. Επίσης, καθορίζονται πεζόδρομοι, χώροι πρασίνου, κοινόχρηστοι χώροι – οικολογικοί αμπελώνες καθώς και χώρος εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του economix.gr ακριβώς για το περιεχόμενο του ΠΔ που εκδίδεται αυτές τις ημέρες σε ΦΕΚ:

Τι προβλέπει το master plan του Cambas Park

Όπως αναφέραμε ένα χρόνο πριν, διευρυμένο είδος χρήσεων θα διαθέτει ο πολυχώρος της εταιρείας Reds Cambas Park -η προηγούμενη ονομασία του ήταν Cambas project-με τη θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ να έχει ολοκληρώσει το master plan του έργου.

Ειδικότερα, το Cambas Park θα διαθέτει επιφάνεια 138.815 τετραγωνικών μέτρων, από τα οποία 53.115 τ.μ. και 79.700 τ.μ. θα αντιστοιχούν σε υπαίθριους χώρους και νέες κτηριακές αναπτύξεις, αντίστοιχα.

Τα νέα κτήρια περιλαμβάνουν ξενοδοχείο και συνεδριακό κέντρο (εμβαδού 12.180 τ.μ.), εμπορικούς χώρους (16.400 τ.μ.) και γραφεία (51.220 τ.μ.). Ταυτόχρονα, επιφάνεια 24.770 τ.μ. θα καταλαμβάνουν χώροι πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Από τη συνολική έκταση, το 18% αυτής αντιπροσωπεύει δομήσιμη επιφάνεια, το 22% χώρους πάρκινγκ και το 60% χώρους πρασίνου.

Κεντρική θέση θα έχει το Central Plaza, το οποίο θα περιλαμβάνει μεγέθους αμφιθεατρικό χώρο ανάπαυσης επισκεπτών, ο οποίος θα βρίσκεται ανάμεσα στο Cambas Park και το υφιστάμενο οινοποιείο.

Θα διαθέτει ακόμη χώρο εκδηλώσεων, όπου θα λαμβάνουν χώρα μουσικοχορευτικά δρώμενα και πολιτιστικές εκδηλώσεις, οικολογικό κιόσκι αναψυχής το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιείται τόσο για επίσημες όσο και για ανεπίσημες εκδηλώσεις, δεδομένου ότι στον πολυχώρο αναπόσπαστο κομμάτι είναι τα γραφεία.

Στο Central Plaza θα βρίσκεται ακόμη το μουσείο οινοποιίας, που θα αποτελεί το τοπόσημο του έργου, μία εκκλησία που θα βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο, χώρος αθλητικών δραστηριοτήτων κι ένα εστιατόριο που θα είναι πλησίον της τεχνητής λίμνης.

Συνολικά το έργο είναι επένδυση 200 εκατ. ευρώ, με την ημερήσια επισκεψιμότητα του πολυχώρου να τοποθετείται σε 4.000 άτομα και τα έσοδα από μισθώματα το χρόνο να ανέρχονται σε 23 εκατ. ευρώ.