Cambas Park
Cambas Park, γενική άποψη
Cambas Park
Cambas Park, γενική άποψη
Πηγή Εικόνας: Reds

Διευρυμένο είδος χρήσεων θα διαθέτει ο πολυχώρος της εταιρείας Reds Cambas Park -η προηγούμενη ονομασία του ήταν Cambas project-με τη θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ να έχει ολοκληρώσει το master plan του έργου.

Ειδικότερα, το Cambas Park θα διαθέτει επιφάνεια 138.815 τετραγωνικών μέτρων, από τα οποία 53.115 τ.μ. και 79.700 τ.μ. θα αντιστοιχούν σε υπαίθριους χώρους και νέες κτηριακές αναπτύξεις, αντίστοιχα. Τα νέα κτήρια περιλαμβάνουν ξενοδοχείο και συνεδριακό κέντρο (εμβαδού 12.180 τ.μ.), εμπορικούς χώρους (16.400 τ.μ.) και γραφεία (51.220 τ.μ.). Ταυτόχρονα, επιφάνεια 24.770 τ.μ. θα καταλαμβάνουν χώροι πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Από τη συνολική έκταση, το 18% αυτής αντιπροσωπεύει δομήσιμη επιφάνεια, το 22% χώρους πάρκινγκ και το 60% χώρους πρασίνου. Κεντρική θέση θα έχει το Central Plaza, το οποίο θα περιλαμβάνει μεγέθους αμφιθεατρικό χώρο ανάπαυσης επισκεπτών, ο οποίος θα βρίσκεται ανάμεσα στο Cambas Park και το υφιστάμενο οινοποιείο. Θα διαθέτει ακόμη χώρος εκδηλώσεων, όπου θα λαμβάνουν χώρα μουσικοχορευτικά δρώμενα και πολιτιστικές εκδηλώσεις, οικολογικό κιόσκι αναψυχής το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιείται τόσο για επίσημες όσο και για ανεπίσημες εκδηλώσεις, δεδομένου ότι στον

Central Plaza
Το Central Plaza που έχει κομβικό ρόλο στο project θα περιλαμβάνει τις εξής χρήσεις. 01 Εκκλησία, 02 Υπαίθριοι χώροι άθλησης 03 Καφέ – Καταστήματα 04 Χώρος γιόγκα 05 Οικολογικό κιόσκι 06 Κήπος 07 Αστικός αγρός 08 παραθαλάσσιο εστιατόριο 09 Κιόσκι αναψυχής 10 Skate park 11 Χώρος εκδηλώσεων 12 Winery Piazza 13 Μουσείο οίνου 14 Αμφιθέατρο
Πηγή Εικόνας: Reds

πολυχώρο αναπόσπαστο κομμάτι είναι τα γραφεία. Στο Central Plaza θα βρίσκεται ακόμη το μουσείο οινοποιίας, που θα αποτελεί το τοπόσημο του έργου, μία εκκλησία που θα βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο, χώρος αθλητικών δραστηριοτήτων κι ένα εστιατόριο που θα είναι πλησίον της τεχνητής λίμνης.

Συνολικά το έργο είναι επένδυση 200 εκατ. ευρώ, με την ημερήσια επισκεψιμότητα του πολυχώρου να τοποθετείται σε 4.000 άτομα και τα έσοδα από μισθώματα το χρόνο να ανέρχονται σε 23 εκατ. ευρώ.

Η αδειοδοτική διαδικασία

Το περασμένο Φθινόπωρο εγκρίθηκε η Πολεοδοµική Μελέτη της Περιοχής Οργανωµένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ) τριτογενούς τομέα στην Κάντζα Παλλήνης και πραγματοποιήθηκε η επικύρωση καθορισµού οριογραµµών ρεµάτων από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ). Πλέον, εκκρεμεί η υπογραφή του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος από τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε αυτό να υποβληθεί για έλεγχο νομιμότητας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

cambas park
Tο cambas park
Πηγή Εικόνας: Reds

Στη συνέχεια το υπουργείο περιβάλλοντος θα πρέπει να ενσωματώσει τις παρατηρήσεις του ΣτΕ, ώστε το Π.Δ. να εκδοθεί. Πρόκειται για το τελευταίο βήμα πριν ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης της οικοδομικής άδειας, ενώ υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν 2-3 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η επένδυση.