Πηγή Εικόνας: attiki-odos

Της Τέτης Ηγουμενίδη

Η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) απέρριψε την προσφυγή της κοινοπραξίας των VINCI Highways  – VINCI Concessions  – Μυτιληναίος Α.Ε. – Mobility Partner κατά της διαδικασίας ανάθεσης της νέας παραχώρησης της Αττικής Οδού.

Η διαδικασία συνεχίζεται από το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) με την προετοιμασία της προς υπογραφή σύμβασης με την ΓΕΚ Τέρνα για να τεθεί προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Υπενθυμίζεται ότι η προαναφερόμενη κοινοπραξία είχε προσφύγει στην ΕΑΔΗΣΥ επικαλούμενη διαδικαστικά κυρίως θέματα ως προς τον τρόπο που δομείται η χρηματοοικονομική επάρκεια της προσφοράς της ΓΕΚ Τέρνα. Η τελευταία με προσφορά 3,270 δις. ευρώ, έχει αναδειχθεί από το ΤΑΙΠΕΔ προτιμητέος επενδυτής για τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αστικού αυτοκινητοδρόμου για χρονικό διάστημα 25 ετών.

Η προσφορά των VINCI Highways  – VINCI Concessions  – Μυτιληναίος Α.Ε. – Mobility Partner είναι η δεύτερη καλύτερη (3,106 δις. ευρώ).

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν η κοινοπραξία με επικεφαλής της γαλλική VINCI θα επιμείνει στις απόψεις και θα προσφύγει, όπως έχει δικαίωμα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).