Πηγή Εικόνας: Lamda Development

Της Τέτης Ηγουμενίδη

Την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων έλαβε το έργο της δημιουργίας πολυτελούς εμπορικού κέντρου στο παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού, υπό την ονομασία Riviera Galleria.

Πρόκειται για επένδυση εκτιμώμενου προϋπολογισμού 100 με 120 εκατ. ευρώ, ενώ ο σχεδιασμός του εμπορικού κέντρου έγινε από τον πολυβραβευμένο αρχιτέκτονα, Κengo Kuma.

Σύμφωνα με όσα είπε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, οι πρώτες εργασίες για το Riviera Galleria θα εκκινήσουν έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Πρόσθεσε ότι για το εμπορικό στο παραλιακό μέτωπο έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και υπάρχουν προ συμφωνίες με τα μεγαλύτερα ονόματα του εξωτερικού στο χώρο της μόδας και των εστιατορίων ορισμένα εκ των οποίων θα έρθουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει προ – μισθώσεις για το 30% των χώρων του και αναμένεται να φτάσουν το 50% έως το τέλος του 2023.

Η ολοκλήρωση του Riviera Galleria που θα διαθέτει περίπου 100 καταστήματα τοποθετείται στο πρώτο τρίμηνο του 2026, εφόσον τα κυρίως έργα θα ξεκινήσουν το 2024.

Η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του Riviera Galleria, «Ανέγερση τριών διώροφων κτηρίων ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης με εμπορικά καταστήματα, καταστήματα παροχής υπηρεσιών και χώρους» στη Ζώνη Εκμετάλλευσης ΠΜ-Α1.3 της Ζώνης Ανάπτυξης ΠΜ-Α1 του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά» είναι απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο βασικός κορμός του εν λόγω έργου στο Ελληνικό αφορά σε τρεις επιμέρους κτιριακές εγκαταστάσεις, μικτής επιφάνειας (συμπεριλαμβανομένου του υπογείου) 41.007 τ.μ. , που αποτελούνται από ισόγειο, όροφο και εσωτερικούς εξώστες. Βορειοανατολικά των κτιριακών εγκαταστάσεων θα διαμορφωθεί χώρος στάθμευσης, 966 θέσεων.