Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ορατοί θα είναι, μέχρι το τέλος 2023, οι πρώτοι όροφοι του Riviera Tower, του πρώτου πύργου – τοπόσημο (200 μέτρα πάνω από τη θάλασσα) που κατασκευάζεται από την Lamda Development στο παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού.

Σύμφωνα με την τελευταία παρουσίαση (Μάρτιος 2023) της Lamda η οποία καταγράφει, μεταξύ άλλων, λεπτομερώς στην εξέλιξη του χρονοδιαγράμματος για το Ελληνικό, οι εργασίες θεμελίωσης (300 πάσσαλοι, συνολικού μήκους 11 χλμ.) του Riviera Tower έχουν ξεκινήσει από την κοινοπραξία των Bouygues – Intrakat τον Ιανουάριο και η ολοκλήρωση αυτού του σταδίου προγραμματίζεται για το καλοκαίρι.

Δείτε εδώ βίντεο από τις εργασίες θεμελίωσης τους προηγούμενους μήνες: https://theellinikon.com.gr/en/pow/riviera-tower/

Λίγους μήνες μετά, το φθινόπωρο, ο Πύργος θα «ανέβει» στο επίπεδο του ισογείου (λόμπι).

Η εταιρεία που αναπτύσσει την έκταση του πρώην αεροδρομίου έχει ενημερώσει    πρόσφατα ότι για τον Riviera Tower έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία (υπογραφή συμβολαιογραφικής πράξης) για 127 διαμερίσματα από το σύνολο των 169 (75% του συνόλου), με τις συνολικές εισπράξεις να ανέρχονται σε 71 εκατ. (20% του τιμήματος). Επιπλέον, έχουν κατατεθεί προκαταβολές πελατών για 27 διαμερίσματα (16% του συνόλου), με το συνολικό ποσό των προκαταβολών στα περίπου 8 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας για τα 27 διαμερίσματα αναμένεται μέσα στο Β’ τρίμηνο του 2023, ενώ οι διαπραγματεύσεις για τα υπόλοιπα 15 διαμερίσματα είναι σε τελικό στάδιο, προκειμένου να κατατεθούν οι προκαταβολές από τους αγοραστές.

Στα οικόπεδα που θα κατασκευαστούν βίλες στο παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού (The Cove Villas) η οικοδομική άδεια για την πρώτη βίλα αναμένεται τον επόμενο μήνα.

Έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία (υπογραφή συμβολαιογραφικής πράξης) για 19 οικόπεδα από το σύνολο των 28 διαθέσιμων με τις συνολικές εισπράξεις να ανέρχονται σε περίπου 77 εκατ. (αφορούν το 50% της αξίας του οικοπέδου). Επιπλέον, έχουν κατατεθεί προκαταβολές πελατών για 7 οικόπεδα, με το συνολικό ποσό των προκαταβολών σε περίπου 2 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας τους αναμένεται μέσα στο Β’ Τρίμηνο 2023.

Σχετικά με τα διαμερίσματα στην ίδια περιοχή του Ελληνικού (The Cove Residences – Condos) η έναρξη της κατασκευής των πρώτων συγκροτημάτων τοποθετείται το καλοκαίρι ενώ έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότησή τους. Για την κατηγορία αυτή η Lamda έχει λάβει προκαταβολές πελατών, οι οποίες αντιστοιχούν σε περίπου 91% της πωλούμενης επιφάνειας, περί τα 26 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται ότι η υπογραφή των συμβολαιογραφικών πράξεων για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας θα ξεκινήσει μέσα στο Β’ Τρίμηνο 2023 και θα εισπραχθεί 25% του συνολικού τιμήματος.

Vouliagmenis Mall με 90 χιλ. τ.μ. GLA

Στο μεταξύ, όπως φαίνεται από την ίδια παρουσίαση το GLA (μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια) στο μεγάλο εμπορικό κέντρο στο Ελληνικό, το Vouliagmenis Mall, διαμορφώνεται στα 90 χιλ. τ.μ. από 85 χιλ. που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Η αδειοδότηση του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου που θα έχει κατασκευαστεί στη χώρα έχει μεταφερθεί κατά ένα εξάμηνο (β’ 2023) οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του 2023 και η ολοκλήρωσή του αναμένεται το β’ εξάμηνο του 2026. Έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για το 92% του GLA και έχουν υπογραφεί προσύμφωνα για το 25%.

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος τα κτήρια που περιλαμβάνουν το εν λόγω εμπορικό κέντρο, γραφεία και εμπορικά καταστήματα στο Ελληνικό χαρακτηρίζονται ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης και στο πλαίσιο του σχετικού νόμου χορηγείται παρέκκλιση ως προς την επιτρεπόμενη κατ’ όγκο εκμετάλλευση του οικοπέδου, με το ύψος της χορηγούμενης παρέκκλισης 12,02%.