Επένδυση στο Ελληνικό
Επένδυση στο Ελληνικό
Επένδυση στο Ελληνικό
Επένδυση στο Ελληνικό
Πηγή Εικόνας: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ

Με ορίζοντα την 25η Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί το οικονομικό κλείσιμο της σύμβασης του Ελληνικού, όπως ανέφεραν, σήμερα, πηγές της εταιρείας. Κάθε είδους εκκρεμότητα έχει ολοκληρωθεί, όπως είπαν, γεγονός που επιτρέπει, την επόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. από το Δημόσιο στην Lamda Development, διαδικασία που θα συνοδευτεί με την καταβολή της πρώτης δόσης, ύψους 300 εκατ. ευρώ, εκ του συνολικού τιμήματος 915 εκατ. ευρώ, όπως και την κατάθεση εγγυητικής επιστολής των υπόλοιπων δόσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Lamda Development θα δώσει (περισσότερο από το αναμενόμενο και συμφωνημένο) χρόνο στην κοινοπραξία “Inspire Athens” (Mohegan – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) που θα υλοποιήσει το ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα με καζίνο, προκειμένου να ολοκληρώσει τις εσωτερικές της διαδικασίες.

Η Μητροπολιτική Παρέμβαση στο Ελληνικό εκτιμούν ότι είναι θωρακισμένη πλέον από πλευράς προσφυγών στη δικαιοσύνη και ενστάσεων, καθώς διαθέτει περισσότερες από 10 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και αριθμό δικαστικών αποφάσεων που αφορούν το χαρακτηρισμό τμήματος της έκτασης ως δασικής. Σημειώνεται ότι σήμερα εκδόθηκε και η τελευταία, στη μέχρι τώρα σειρά, απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που αφορά το ύψος των κτηρίων της έκτασης.