κτίριο γραφείων ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
κτίριο γραφείων ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Πηγή Εικόνας: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ corporate video

Την ανάληψη ενός ακόμα σημαντικού έργου υποδομής στη Βουλγαρία ανακοίνωσε η ΤΕΡΝΑ ΑΕ, 100% θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Συγκεκριμένα, η ΤΕΡΝΑ υπέγραψε σύμβαση με την Κρατική Εταιρεία Σιδηροδρομικής Υποδομής της Βουλγαρίας (ΝRIC) για το έργο «Κατασκευή έργων υποδομής σιδηροδρομικής γραμμής και ηλεκτροκίνησης του τμήματος Petarch – Dragoman και μελέτη, κατασκευή και εποπτεία από τον μελετητή των έργων σηματοδότησης και τηλεπικοινωνιών του τμήματος Voluiak – Dragoman».

Το έργο περιλαμβάνει 20,9 χλμ σιδηροδρομικής υποδομής (χωματουργικά, γέφυρες, τεχνικά έργα, άνω διαβάσεις, στρώση γραμμής και κατασκευή 4 σταθμών) και πλήρους ηλεκτροκίνησης, καθώς και την μελέτη/κατασκευή 33 χλμ σηματοδότησης/τηλεπικοινωνιών.

Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 48 μήνες, ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 154,7 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Σημειώνεται ότι η παρουσία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη γειτονική χώρα επισφραγίζεται από την επιτυχημένη ανάληψη και ολοκλήρωση σειράς σημαντικών έργων υποδομής και οικοδομικών έργων, καθώς και επενδύσεων στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων προσεγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με την ανάληψη του νέου έργου στη Βουλγαρία, το συνολικό ανεκτέλεστο των υπογεγραμμένων και των προς υπογραφή συμβάσεων του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανέρχεται σε περίπου 3 δισ. ευρώ.