Το επόμενο Σάββατο, άνευ απροόπτου, θα ανοίξει τις πόρτες του στους τουρίστες ένα νέο ξενοδοχείο στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο. Ωστόσο, δεν πρόκειται για ένα…οποιοδήποτε ξενοδοχείο, καθώς ανήκει στο ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα Elounda Hills που είναι επένδυση περίπου 410 εκατ. ευρώ. Η εν λόγω μονάδα, που ουσιαστικά θα αποτελεί ένα boutique hotel με 17 σουίτες, αναβαθμίστηκε ύστερα από δύο χρόνια εργασιών και επένδυση 7 εκατ. ευρώ, αντικαθιστώντας το πρώην ξενοδοχείο Ακρωτήριο. Τη κορδέλα μάλιστα, του έργου θα κόψει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε προαναγγείλει εμμέσως, ότι θα βρεθεί στην Κρήτη, μιλώντας, πριν από μερικές ημέρες στο 9th Greek Investment Forum.

«Από τα τέλη Ιουνίου ξεκινούν οι τελετές μεγάλων επενδυτικών project και θα συνεχιστούν τον Ιούλιο, σε Ελληνικό, Ελούντα, Κασσιόπη και Ερμιόνη» είχε πει.

Το έργο

Το ξενοδοχείο, που έχει την ονομασία Island Concept θα διαθέτει ιδιωτική πισίνα για σχεδόν κάθε σουίτα και είναι υπό τη διαχείριση της Aria hotels, της θυγατρικής ξενοδοχειακής εταιρίας του ομίλου Libra που ανήκει στην οικογένεια Λογοθέτη. Βρίσκεται στον Αλμυρό του Αγίου Νικολάου Κρήτης και τα βλέμματα είναι, πλέον, στραμμένα στην έναρξη υλοποίησης του συγκροτήματος Elounda Hills της εταιρείας Mirum. Να διευκρινίσουμε ότι ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου είναι η εταιρία Mirum, η οποία, ύστερα από διαπραγματεύσεις, ανέθεσε στην  θυγατρική του Libra Group Aria hotels, τη διαχείρισή του.

Αρχές της χρονιάς, το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) του project των 410 εκατ. ευρώ πήρε ΦΕΚ, με τα επόμενα βήματα που εκκρεμούν να αφορούν την πολεοδόμηση της έκτασης, την κατάρτιση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και την αδειοδότηση της μαρίνας που αυτό θα διαθέτει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς, η αδειοδότηση του έργου θα έχει ολοκληρωθεί.

Τι περιλαμβάνει όμως, το Elounda Hills;

Σε τμήμα της έκτασης 840 στρεμμάτων, που έχει προέλθει από τη συνένωση επιμέρους ιδιοκτησιών, η Mirum Hellas έχει ήδη κατασκευάσει 17 ιδιαίτερα πολυτελείς βίλες 400-450 τ.μ., η καθεμία, που πωλούνται από 2 εκατ. έως 11 εκατ. ευρώ.

Elounda Hills - Mirum Hellas
Το ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα Elounda Hills θα αποτελεί επένδυση ύψους 600 εκατ. ευρώ.
Πηγή Εικόνας: Mirum Hellas

Η επένδυση θα περιλαμβάνει ένα ακόμη ξενοδοχείο, πέντε αστέρων και 200 κλινών, αλλά και μαρίνα που θα εκτείνεται σε 123 στρέμματα θαλάσσιας επιφάνειας και θα καταλαμβάνει χερσαία ζώνη 43 στρεμμάτων, με την μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση να ανέρχεται σε 8.100 τ.μ.

Παράλληλα, ως ξεχωριστό τμήμα της επένδυσης, η εταιρεία δρομολογεί την ανακαίνιση της βίλας Κούνδουρου, που προϋπήρχε στην έκταση.