Πύργος του Πειραιά
Η πρόταση της κοινοπραξίας προβλέπει την μετατροπή του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά σε μικτής χρήσης κτήριο.
Πύργος του Πειραιά
Η πρόταση της κοινοπραξίας προβλέπει την μετατροπή του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά σε μικτής χρήσης κτήριο.
Πηγή Εικόνας: Google maps

Μετά το πρόσφατο άνοιγμα της μίας και μοναδικής προσφοράς που υπέβαλε η κοινοπραξία των Dimand, Prodea Investments και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), σε ράγες μπαίνει το έργο της αναβάθμισης του Πύργου Πειραιά, που είναι ύψους περίπου 50 εκατ. ευρώ. Ποια είναι όμως, τα επόμενα βήματα; Θα πρέπει, καταρχάς, να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, ώστε στη συνέχεια η σύμβαση να σταλεί προς έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα μπορούσαν να πέσουν οι τελικές υπογραφές μεταξύ Δήμου Πειραιά και επενδυτών.

Η πρόταση της κοινοπραξίας προβλέπει την μετατροπή του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά σε μικτής χρήσης κτήριο με καταστήματα, γραφεία και ξενοδοχείο, με στόχο να απορροφήσει την ισχυρή τουριστική ζήτηση που δημιουργεί η κρουαζιέρα.

Ο Πειραιάς προσελκύει σημαντικά έργα ανάπτυξης ακινήτων, με τη Dimand, την Grivalia και την EBRD, που συμμετέχει χρηματοδοτικά, να ολοκληρώνουν την πρώτη φάση της αναβάθμισης του κτηρίου της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος.

Αυτοψία: Έτσι θα αναγεννηθεί ο Πύργος του Πειραιά