Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Τη διαχείριση και τη συμβουλευτική μάνατζμεντ (PMC) τριών οικιστικών έργων, που αποτελούν μέρος της νέας γειτονιάς «Little Athens» στο Ελληνικόν, ανέλαβε η εταιρεία «Σαμαράς & Συνεργάτες Α.Ε. – Σύμβουλοι Μηχανικοί», μαζί με τη Hill International. Η Little Athens, που θα δημιουργηθεί στο έργο του «The Ellinikon», αποτελεί τη μεγαλύτερη οικιστική ανάπτυξη στην Ελλάδα, με περισσότερα από 1.000 διαμερίσματα, που αναπτύσσονται σε πολλαπλά σύγχρονα συγκροτήματα κατοικιών, σχεδιασμένα από Έλληνες και ξένους αρχιτέκτονες. Μέρος της γειτονιάς αυτής θα αποτελέσουν τα πρότζεκτ «Mainstream Posidonos» και «Mainstream Alimos».

Το «Mainstream Posidonos» βρίσκεται ανατολικά της περιοχής του παραθαλάσσιου μετώπου, δίπλα στην οδό Ποσειδώνος, ενώ αντίστοιχα το «Mainstream Alimos» εντοπίζεται στο βόρειο τμήμα της περιοχής και εκτείνεται έως τα όρια του Μητροπολιτικού Πάρκου. Το Mainstream Posidonos ειδικότερα θα φιλοξενήσει συγκροτήματα κατοικιών και κτηρίων, όπως το «Park Rise», έναν πύργο 50 μέτρων, και 88 κατοικίες με θέα προς τη θάλασσα και το νέο Μητροπολιτικό Πάρκου Ελληνικού. Στο πρότζεκτ εντάσσεται και το «Pavilion Terraces», που ξεχωρίζει για τον σχεδιασμό των επτά κτηρίων που το απαρτίζουν.

Όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, η συμμετοχή της «Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ – Σύμβουλοι Μηχανικοί» στο project του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού, χρονολογείται ήδη από το Μάρτιο του 2021, με τη συστηματική παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου σε ζητήματα αδειοδότησης, μελέτης και αποδελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου και των ειδικών διατάξεων του θεσμικού πλαισίου που διέπει τον Μητροπολιτικό Πόλο, καθώς και με γενικότερη συμβουλευτική υποστήριξη των εμπλεκόμενων μερών σε θέματα πολεοδομικά, αρχιτεκτονικά, συγκοινωνιακά, περιβαλλοντικά, πυρασφάλειας κ.λπ.). Η εταιρεία έχει επίσης αναλάβει και έργα υποδομής, που υλοποιούνται στο Ελληνικό, όπως την επίβλεψη της ανάπτυξης των δικτύων φυσικού αέριου εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού- Αγίου Κοσμά, ως εξειδικευμένος σύμβουλος.

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή το γεγονός ότι σε συνεργασία με τη LAMDA DEVELOPMENT S.A. συμμετέχουμε στη δημιουργία του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, στο “The Ellinikon”. Η Ελλάδα, αλλάζει και ανταποκρίνεται με τον βέλτιστο τρόπο στις συνθήκες εκείνες που υπαγορεύουν ένα σύγχρονο τρόπο ζωής και επανατοποθετείται με αξιώσεις στον διεθνή τουριστικό χάρτη, διεκδικώντας τη θέση που της αξίζει στο μέλλον. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη “Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ – Σύμβουλοι Μηχανικοί”, που διακρίνεται σταθερά στον τομέα του PMC, να συμμετέχει σ’ αυτήν την αλλαγή μέσα από ένα τέτοιο εμβληματικό έργο» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες» Δημήτρης Σαμαράς.