Κανονικά προχωρά η κοινή επένδυση των ομίλων ΤΕΜΕΣ, Intracom Ventures και Προκοπίου, εκτιμώμενου ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση της Ακτής Β’ Βούλας, με τόσο τη δημιουργία ενός νέου παραλιακού προορισμού, με υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπειρίες ψυχαγωγίας, ευεξίας κι εστίασης. Αρχικά, η επένδυση προωθούνταν μόνο από την ΤΕΜΕΣ, ωστόσο, στην πορεία, εισήλθαν νέοι μέτοχοι.

Χτες, η Επιτροπή Ανταγωνισμού δημοσιοποίησε ανακοίνωση συγκέντρωσης επιχειρήσεων, καθώς ενημέρωσε ότι «στις 16.11.2023 γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού το από 18.10.2023 Συμφωνητικό Μετόχων μεταξύ των εταιρειών: ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΤΕΜΕΣ), LITTI ENTERPRISES COMPANY LIMITED (LITTI) και INTRACOM VENTURES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΡΕΙΑ, με διακριτικό τίτλο INTRACOM VENTURES (INTRACOM VENTURES) δυνάμει του οποίου η LITTI και η INTRACOM VENTURES, του ομίλου INTRACOM HOLDINGS, θα αποκτήσουν με την ΤΕΜΕΣ (μοναδική μέτοχο επί του παρόντος της εταιρείας με την επωνυμία ATHENS BEACH CLUB Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης Ακινήτων και το διακριτικό τίτλο ATHENSBEACH CLUB Μονοπρόσωπη Α.Ε. – ABC), τον κοινό έλεγχο της ABC».
Οι partners

Η ΤΕΜΕΣ είναι κατά βάση ξενοδοχειακή επιχείρηση, ελεγχόμενη (σε ποσοστό 75,25% περίπου) από τους κ.κ. Αχιλλέα, Κωνσταντίνο και Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο, ιδιοκτήτρια, μεταξύ άλλων, τεσσάρων ξενοδοχείων πέντε (5*) αστέρων στη Μεσσηνία. Η INTRACOM VENTURES, μέλος του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS, είναι εταιρεία με καταστατικό σκοπό, μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή στο κεφάλαιο άλλων εταιρειών και επιχειρήσεων, οποιασδήποτε μορφής και με οποιοδήποτε σκοπό. Η LITTI είναι εταιρεία με έδρα την Κύπρο, με καταστατικό σκοπό την αγορά, απόκτηση, κατοχή και πώληση οποιασδήποτε φύσης μετοχών, μετοχικού κεφαλαίου, άλλων τίτλων ή αξιών και οποιαδήποτε κινητή ή ακίνητη περιουσία, με πληροφορίες της αγοράς να την θέλουν να συνδέεται με τον όμιλο Προκοπίου. Η Athens Beach Club  – ABC είναι εταιρεία, με καταστατικό σκοπό, μεταξύ άλλων, τη μίσθωση ή υπομίσθωση ιδιωτικών, δημοσίων και δημοτικών εκτάσεων, συμπεριλαμβανομένων παραλιακών εκτάσεων και τμημάτων αιγιαλού και/ή παραλίας προς τον σκοπό της εμπορικής εκμετάλλευσης αυτών.

Ποιο είναι το έργο

Στις αρχές Οκτωβρίου η Athens Beach Club A.Ε ανακοίνωνε την άμεση έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για την ανάπλαση της Ακτής Β’ Βούλας, σε συνέχεια της πρόσφατης έγκρισης της οικοδομικής άδειας. Στόχος της Athens Beach Club A.Ε. είναι  να αποκαταστήσει την ακτή και με όρους ήπιας ανάπτυξης να την αναβαθμίσει,  με σεβασμό στον οικιστικό χαρακτήρα της περιοχής.

Στην Ακτή Β’ Βούλας πρόκειται να δημιουργηθεί ένας  πρότυπος χώρος, όπου με μικρής κλίμακας παρεμβάσεις, αναδεικνύεται το παραθαλάσσιο τοπίο. Παράλληλα, δημιουργούνται εκτενείς χώροι πρασίνου με πρόσθετες  φυτεύσεις. Η Ακτή Β’ Βούλας υπό τη νέα της μορφή, φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν νέο αγαπημένο παραλιακό  προορισμό, με υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπειρίες ψυχαγωγίας, ευεξίας κι εστίασης, που θα προσθέσουν αξία στην καθημερινότητα των κατοίκων. Επιπλέον, προβλέπεται η κατασκευή πισίνας που προορίζεται για δημοτική χρήση και θα καλύψει τις ανάγκες τμημάτων κολύμβησης, αλλά και προπονήσεων αθλητικών ομάδων της περιοχής.

Το σχέδιο ανάπλασης ακολουθεί αυστηρούς κανόνες περιβαλλοντικής προστασίας, με την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών που θα δώσουν μακροπρόθεσμα, περαιτέρω αξία στο έργο. Αυτές περιλαμβάνουν ενδεικτικά, αυξημένο ποσοστό πρασίνου κατά ~30%, καθώς και  θέσεις ηλεκτρικής φόρτισης οχημάτων. Επιπλέον, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του οικιστικού χαρακτήρα της περιοχής, στο πλαίσιο μιας ήπιας ανάπτυξης, με επίκεντρο πάντα τις ανάγκες και την ευημερία των κατοίκων. Οι αυστηροί όροι που ακολουθούνται αφορούν στις επιτρεπόμενες χρήσεις των χώρων, ρυθμίσεις για τα ωράρια λειτουργίας, μέτρα για την εξάλειψη της ηχορύπανσης (π.χ. απαγόρευση κέντρων νυχτερινής διασκέδασης, κ.ά.)

Το σχέδιο ανάπτυξης είναι αποτέλεσμα μιας αναλυτικής κι εμπεριστατωμένης  μελέτης, για την οποία  συνεργάστηκαν ομάδες αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών, μελετητών, από 15 νέα, καινοτόμα αλλά και καταξιωμένα γραφεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με πάνω από 50 άτομα συνολικά. Ο κεντρικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έχει γίνει από τα γραφεία Athens Creative και PILA Studio και η φυτοτεχνική μελέτη από τους: Simon Rackham Landscape Architects.