Συνάντηση των παραγωγικών φορέων της Ζακύνθου για τις χρηματοδοτήσεις και τα ευρωπαϊκά προγράμματα παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Ζάκυνθο.

Στην κατάμεστη αίθουσα της λέσχης «Ο Ζάκυνθος», παραγωγικοί φορείς του νησιού, επιχειρηματίες αλλά και απλοί πολίτες, άκουσαν και συζήτησαν με τους δύο εκπροσώπους της κυβέρνησης, οι οποίοι παρουσίασαν τα έργα του προγράμματος δημοσιών επενδύσεων και το ΕΣΠΑ, ενημέρωσαν για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ αλλά και πρότειναν χρηματοδοτήσεις που υπάρχουν ώστε να δοθούν λύσεις προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας.

Στην τοποθέτηση του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης αναφέρθηκε αρχικά στο ταξίδι τους στη Ζάκυνθο λέγοντας ότι «στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Περιφέρεια αναλάβαμε εμείς να έρθουμε στη Ζάκυνθο εκπροσωπώντας το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων».

«Έχουμε μπει πλέον στη νέα προγραμματική περίοδο στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 με 26,2 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι σημαντικότατα αυξημένο σε σχέση με το προηγούμενο. Επίσης, σημαντικά αυξημένο είναι το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων που έρχεται γύρω στα 240 εκατ. ευρώ» δήλωσε ο κ. Τσακίρης ενώ τέλος συμπλήρωσε ότι «το ΕΣΠΑ βοήθησε στην περίοδο της Πανδημίας. Υπήρξαν και άλλες δράσεις όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός ύψους 300 εκατ. ευρώ και η πράσινη μετάβαση ύψους 700 εκατ. ευρώ. Σημαντικές επίσης δράσεις θα γίνουν και από το υπουργείο ενέργειας και περιβάλλοντος».

Ακολούθως το λόγω πήρε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο οποίος ανέφερε ότι «τα περιφερειακά προγράμματα σε μέσο όρο, βρίσκονται πάνω από τα τομεακά προγράμματα. Αυτό δείχνει ότι γίνεται καλή δουλειά. Η ενίσχυση των περιφερειακών προγραμμάτων εκτός από χρηματική θα είναι και ποιοτική. Θα πρέπει να ενισχυθεί το δίκτυο μεταφορών των νησιωτικών περιφερειών. Το κομμάτι της κοινωνικής ένταξης και στήριξης είναι εξίσου σημαντικό και θα υπάρξει ενίσχυση τα επόμενα χρόνια».