Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της εταιρείας Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο ανακοίνωσε χθες ο Massimo Andolina, πρόεδρος Ευρώπης Philip Morris International, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo. Με τη νέα ανακοίνωση, το σύνολο των επενδύσεων της PMI στην Ελλάδα φτάνει πλέον τα 700 εκατ. ευρώ.

Επιβεβαιώνοντας την ψήφο εμπιστοσύνης της PMI στη θυγατρική της στην Ελλάδα, ο κ. Andolina ανέφερε ότι η επένδυση που αφορά 4 νέες γραμμές παραγωγής, θα ενισχύσει την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου, καθώς επίσης και το εξαγωγικό έργο της εταιρείας, φτάνοντας σε συνολική αξία εξαγωγών 300 εκατ. ευρώ, ενώ θα δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας.

Η Παπαστράτος, σύμφωνα με τον κ. Andolina, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη Philip Morris International και, επίσης, αποτελεί σημαντικό πυλώνα στις εξαγωγές της ελληνικής οικονομίας. «Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα στην Ευρώπη ένα μοναδικό παράδειγμα προόδου προς ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο, χάρη σε ένα ρεαλιστικό και βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο αναγνωρίζει τη συμβολή που μπορεί να έχουν τα εναλλακτικά προϊόντα, όπως το IQOS, στη διαχείριση του καπνίσματος. Αξίζει να σημειωθεί, πως πέντε χρόνια μετά το λανσάρισμά του, το προϊόν έχει λάβει μερίδιο 18,1% στην αγορά των καπνικών προϊόντων, δείχνοντας μια σαφή στροφή των Ελλήνων καπνιστών σε εναλλακτικά προϊόντα. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότεροι υπερήφανοι για αυτή την εξέλιξη» ανέφερε ο ίδιος.

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης, αντιπρόεδρος PMI για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συνδέοντας το χθες με το σήμερα και το αύριο της Παπαστράτος σημείωσε: «Η Νέα Εποχή της Παπαστράτος ισχυροποιεί την Ελλάδα στο κέντρο των παγκόσμιων εξελίξεων, με περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής της εξωστρέφειας και 300 νέες θέσεις εργασίας. Με πράξεις που έχουν ως αφετηρία να κάνουμε το σωστό, το προς το καλύτερο όλων – και που από το 2017 μέχρι σήμερα έχουν οδηγήσει σε συνολική επένδυση 700 εκατομμυρίων ευρώ. Συνεχίζουμε σήμερα, με θετικό αποτύπωμα για τη χώρα μας, την κοινωνία, την οικονομία, και, πάνω από όλα, για τον πυρήνα της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, τους ανθρώπους της Παπαστράτος».

«Στην Παπαστράτος χτίζουμε το αύριο κάθε μέρα» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος Γιώργος Μαργώνης και συμπλήρωσε: «Αυτό σημαίνει ότι δημιουργούμε το εργοστάσιο του μέλλοντος. Ένα mega-plant στον Ασπρόπυργο που ενισχύεται άμεσα με 4 νέες γραμμές παραγωγής και δημιουργεί 300 νέες θέσεις εργασίας». «Η νέα επένδυση που ανακοινώσαμε σήμερα αποδεικνύει ότι η Παπαστράτος είναι έτοιμη, με πράξεις προς το καλύτερο, που μας επιτρέπουν να κοιτάμε, με θάρρος και αισιοδοξία, το αύριο στα μάτια και να λέμε: ‘‘Αγαπητό αύριο, είμαστε έτοιμοι”. Έχοντας στο επίκεντρο τους ανθρώπους μας, την κοινωνία και τη χώρα, επενδύουμε σήμερα, επιπλέον 200 εκατ. ευρώ στην τεχνολογία που γεννά την καινοτομία. Ενδυναμώνουμε ακόμα περισσότερο την παραγωγική μας δομή και ενισχύουμε τόσο την εξαγωγική μας δυναμική, όσο και τις δυνατότητες των ανθρώπων μας μέσα από την συνεχή εκπαίδευσή τους. Δηλώνουμε έτοιμοι για το αύριο και στο ταξίδι μας προς αυτό, προχωράμε όλοι μαζί, χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω» υπογράμμισε ο κ. Μαργώνης.

Η επόμενη μέρα της εταιρείας Παπαστράτος σηματοδοτείται και από μία μεγάλη αλλαγή στη διοίκησή της, με τον Γιώργο Μαργώνη να αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου και να διαδέχεται τον Χρήστο Χαρπαντίδη, πλέον αντιπρόεδρο της PMI για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Παπαστράτος, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, μετεξελίσσεται σε διοικητικό κέντρο των λειτουργιών της Philip Morris International (PMI) για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Επικεφαλής αναλαμβάνει ο Χρήστος Χαρπαντίδης, ως αντιπρόεδρος Ευρώπης, με τομέα ευθύνης τις 12 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και έδρα την Ελλάδα. Ο κ. Χαρπαντίδης θα ηγείται του διοικητικού κέντρου των 12 χωρών και, συγκεκριμένα, των Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Μάλτα, Κροατία, Σλοβενία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Μαυροβούνιο.

Οι οργανωτικές αλλαγές συνδέονται άρρηκτα με την πορεία της Παπαστράτος προς μία Ελλάδα χωρίς τσιγάρο. Με πρακτικές βιώσιμης εταιρικής ανάπτυξης και έμφαση στους ανθρώπους της, η εταιρεία προχώρησε, τα τελευταία 6 χρόνια, σε συνεχείς επενδύσεις στη χώρα, οι οποίες ξεπέρασαν τα 550 εκατομμύρια ευρώ, ενίσχυσαν την παραγωγική δυνατότητα του εργοστασίου της κατά 50%, από 20 δισ. θερμαινόμενες ράβδους καπνού σε 30 δισ., από τα οποία πλέον του 80% προς εξαγωγή.

Πλέον, το επιχειρηματικό αποτύπωμα για τη νέα εποχή της Παπαστράτος μεταφράζεται σε κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 5 δισ. δολ., 3 εργοστάσια και περισσότερους από 4.000 εργαζομένους. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και δυναμικά αναπτυσσόμενες περιοχές δραστηριότητας της PMI, στην οποία λειτουργούν 2 από τα 3 εργοστάσια παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού στην Ευρώπη.