Το 5ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας και ενημερώθηκε από τους μαθητές για την εικονική επιχείρηση (startup) Revest που έχουν δημιουργήσει και αφορά στην επαναχρησιμοποίηση ρούχων που θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός:

«Επισκέφτηκα σήμερα το 5ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου. Οι μαθητές, στο πλαίσιο του διαγωνισμού του Junior Achievement Greece, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν την δική τους εικονική μαθητική επιχείρηση (startup) Revest.

Η ιδέα που επινόησαν αφορά στην επαναχρησιμοποίηση ρούχων που θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

Με μοναδικές και καινοτόμες πρακτικές σχεδίασης, αξιοποιούν αχρείαστα υφάσματα και υλικά, φτιάχνοντας τσάντες και άλλα προϊόντα τα οποία είναι χρήσιμα και λειτουργικά.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παράδειγμα εφαρμογής της κυκλικής οικονομίας. Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι η πρωτοβουλία αυτή προέρχεται από την νέα γενιά της Ελλάδας και αναδεικνύει την ευαισθησία τους σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές για το πάθος και το ταλέντο τους, στους δασκάλους τους για την καθοδήγηση, στους γονείς για την υποστήριξη και στους διοργανωτές για το κίνητρο και την ευκαιρία που προσφέρουν στους μαθητές για να δημιουργήσουν».