Το MasterPlan του Ελληνικού
Το MasterPlan του έργου της αξιοποίησης της πρώην έκτασης του αεροδρομίου Ελληνικού - ή ορθότερα του «Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά» - από την εταιρεία ειδικού σκοπού ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ
Το MasterPlan του Ελληνικού
Το MasterPlan του έργου της αξιοποίησης της πρώην έκτασης του αεροδρομίου Ελληνικού - ή ορθότερα του «Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά» - από την εταιρεία ειδικού σκοπού ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ
Πηγή Εικόνας: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ

Με «κλειστά μάτια» αγοράζουν οι ξένοι ακίνητα στο Ελληνικό καταρρίπτοντας τους χαμηλούς στόχους που είχε θέσει αρχικά η διοίκηση του Οδυσσέα Αθανασίου αφού τα αιτήματα «πέφτουν» βροχή στην Lamda Development.

Ωστόσο η πρόσφατη κυβερνητική απόφαση που ανεβάζει το όριο της Golden Visa στις 500.000 ευρώ από 250.000 που ήταν μέχρι πρότινος απομακρύνει μία κατηγορία αγοραστών λόγω αύξησης του ορίου.

Το Ελληνικό στην κατηγορία των «φθηνών» διαμερισμάτων αφήνει εκτός της Golden Visa πολλούς ξένους ενδιαφερομένους με μικρό budget, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να αποκτούν πρόσβαση σε ένα έργο που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της χώρας και της πρωτεύουσας.

Το σχέδιο κατοικιών του Ελληνικού που είναι στα σύνορα με τον Άλιμο παρουσιάζει τιμές που μπορείς να συναντήσεις και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Στα πλεονεκτήματα αυτών των κατοικιών είναι η υψηλή ενεργειακή τους κατάσταση. Επιπλέον θα αντλούν υπεραξία από τον περιβάλλοντα χώρο του Ελληνικού και το γεγονός ότι θα έχει πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για ακίνητα της δεκαετίας του 1970 μετά από ανακαίνιση και συνολικής επιφάνειας 150 τ.μ. ο πωλητής ζητάει 350.000 ευρώ. Πρόκειται για ποσά που δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα της περιοχής, όταν εκτιμητές ακινήτων θέτουν κι άλλες παραμέτρους για την αξία του ακινήτου.

Η διοίκηση της Lamda προσδιόρισε ότι τα ακίνητα αυτά θα έχουν αντικειμενική αξία 6.000 ευρώ ανά τ.μ. και πρόκειται για διαμερίσματα των 70 τετραγωνικών μέτρων.

Ο διευθύνων σύμβουλος κ Αθανάσιος Αθανασίου λέει ότι έχουν κλειδώσει πωλήσεις σχεδόν το 100% των κατοικιών που διατέθηκαν στην αγορά δηλαδή τα διαμερίσματα του ουρανοξύστη, τα 28 οικόπεδα για την ανέγερση βιλών και τα ακίνητα του παράκτιου μετώπου. Πρόσθεσε ότι η αγορά του «Ελληνικού» κινείται πέρα από κάθε προσδοκία επισημαίνοντας ότι το Ελληνικό τη διετία 2024 -2025 θα ζήσει μεγάλες κατασκευαστικές στιγμές.

Tα έσοδα από τις προπωλήσεις υπολογίζονται σε 500 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2023. Το αυξημένο κόστος των κατοικιών από 10 έως 15% δεν ήταν εμπόδιο για τους υποψήφιους αγοραστές , οι οποίοι το ανέλαβαν στο σύνολο τους.

Η Lamda Development φέτος θα έχει έσοδα 250 εκατ. ευρώ από την προπώληση ακινήτων και εκτιμάται να διπλασιαστούν στα τέλη του 2023.