Κεραυνός - Κακοκαιρία
Κεραυνός - Κακοκαιρία
Κεραυνός - Κακοκαιρία
Κεραυνός - Κακοκαιρία
Πηγή Εικόνας: pixabay στο pexels

Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό και την Παραλιακή από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα  της Πέμπτης μέχρι τις 8 το πρωί της Παρασκευής καθώς και κλείσιμο όλων των δημοσίων υπηρεσιών αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση καθώς η κακοκαιρία Μπάλλος επελαύνει στη χώρα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, αναμένεται στην Αττική επικίνδυνη επιδείνωση των καιρικών φαινομένων από τις 3 ως τις 6 το πρωί τα οποία θα συνεχίσουν και θα επηρεάσει Εύβοια και Χαλκιδική και από αύριο υπάρχει ενδεχόμενο να χτυπήσει νησιά του Αιγαίου και άλλες περιοχές.

Οι αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας, όπως τις ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, είναι οι εξής:

  • Μία με 8 το πρωί απαγορεύεται η διέλευση όλων των οχημάτων σε Κηφισό και Παραλιακή. Για τα φορτηγά θα εκτιμηθεί η κατάσταση με την εξέλιξη του φαινομένου. Θα δίνονται οδηγίες σε όλους τους δρόμους.
  • Κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Μπάλλος
  • Ενθαρρύνεται η τηλεργασίας στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα, θα συνεισφέρει πολύ στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας
  • Λόγω της εξέλιξης, αποφασίστηκε αποφασίσαμε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, όπως και σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.
  • Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και οι δομές ΑμΕΑ σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, όπως και σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.
  • Αξιοποιούνται τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.
  • Ο υπουργός είπε πως δεν υπάρχει λόγος πανικού και πως όλα τα μέτρα είναι προληπτικά προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα καιρικά φαινόμενα.

Δείτε το βίντεο με τις ανακοινώσεις από τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη:

Παρακαλούμε αποδεχτείτε τα cookies από το YouTube για την αναπαραγωγή αυτού του video. Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο στο YouTube, μία υπηρεσία που παρέχεται από τρίτους.

Πολιτική Απορρήτου YouTube

Με την αποδοχή αυτής της ενημέρωσης, οι ρυθμίσεις σας θα αποθηκευθούν και η σελίδα θα ανανεωθεί.