Λιμάνι Αλεξανδρούπολης
Λιμάνι Αλεξανδρούπολης
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα λιμάνια του Ηρακλείου και του Βόλου πρόκειται να διεκδικήσει η GOLDAIR, όπως αποκάλυψε στη διάρκεια του 4ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2021, ο Διευθυντής Στρατηγικών Επενδύσεων της GOLDAIR, Βασίλης Μαγκλάρας.

Η GOLDAIR έχει ήδη εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας. Στην Αλεξανδρούπολη μετέχει σε κοινοπρακτικό σχήμα με τον Όμιλο Κοπελούζου και την BOLLORE LOGISTICS και στην Καβάλα με τον γαλλικό όμιλο Imerys.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαγκλάρας, «η συνεργασία του Ομίλου μας με πολυεθνικές επιχειρήσεις υψηλού κύρους, προκειμένου να συμμετέχουμε ως κοινοπρακτικό σχήμα, στις σχεδιαζόμενες αποκρατικοποιήσεις των Λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Βόλου, συνιστά για εμάς στρατηγική επιλογή».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «για την Goldair, που έχει επιλεγεί, ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, κοινοπρακτικά με την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ για το έργο της κατασκευής του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, είναι σαφές ότι η δυνατότητα απόκτησης του ελέγχου ενός ή περισσοτέρων λιμένων, θα καταστήσει την εταιρεία πολύ πιο ανταγωνιστική.

Αυτός είναι και ο λόγος που πέραν της συμμετοχής μας στις σχεδιαζόμενες αποκρατικοποιήσεις των λιμένων αυτών, η Goldair προτίθεται να διεκδικήσει και το μεγαλύτερο λιμάνι της Κρήτης, συμμετέχοντας στο διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου».

Σχετικά με το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο, ο Διευθυντής Στρατηγικών Επενδύσεων της GOLDAIR υπογράμμισε ότι το ΘΕΚ, με την ολοκλήρωσή του, θα μετατραπεί σε ένα από τα βασικότερα πάρκα logistics στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το νέο εμπορευματικό κέντρο του Θριασίου υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει, στην πλήρη ανάπτυξή του, περί τις 3.000 με 5.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ υπολογίζεται ότι θα αποφέρει στο δημόσιο, έσοδα ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, θα αναπτυχθούν σε πρώτη φάση, 120.000 τ.μ. και σε βάθος δεκαετίας, το κονσόρτσιουμ θα ολοκληρώσει στο Θριάσιο την κατασκευή 240.000 τ.μ. στεγασμένων αποθηκευτικών χώρων. Συνολικά, θα αναπτυχθούν 250.000 παλετοθέσεις σε 210.000 τ.μ. αποθηκών, 4.000 θέσεις για αυτοκίνητα και 120 θέσεις για φορτηγά.