Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H Cosco ή ο ΟΛΠ είναι αρκετά πιθανόν να εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή της στις διαγωνιστικές διαδικασίες που ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης της Ηγουμενίτσας και της Καβάλας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Captain Fu κλήθηκε να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα  που του τέθηκε στην γενική συνέλευση των μετοχών την Παρασκευή 17 Ιουλίου, λέγοντας ότι έχουμε ενημέρωση για τις κινήσεις του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι να σας πούμε εάν θα κάνουμε επενδύσεις σε άλλα λιμάνια και διευκρίνισε ότι θα προηγηθεί μια πολύ καλή έρευνα και στη συνέχεια θα λάβουμε τις σχετικές  αποφάσεις.

Νωρίτερα, ο Captain FU για τη διαγωνιστικές διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ είπε ότι θα εστιάσουμε και θα προστατεύουμε τα συμφέροντα των μετόχων αυτός είναι ο βασικός μας σκοπός και θα τα διασφαλίσουμε.

Την ίδια στιγμή, σαφές μήνυμα συνεργασίας με όλες τις εταιρείες της ναυπηγοεπισκευαστικής βάσης του Περάματος έστειλε ο Captain Fu, λέγοντας ότι δεν ήρθαμε να πάρουμε τις δουλειές  του, επισημαίνοντας ότι η Cosco είναι ένας μεγάλος Όμιλος που στοχεύει στην ενίσχυση των εργασιών από την διεθνή αγορά με στόχο να τις φέρει στον Πειραιά.

Ο Captain FU κατανόησε την ανησυχία των ανθρώπων της ναυπηγοεπισκευαστικής βάσης και τόνισε ότι δεν συντρέχει λόγος για ανησυχίας. Επιθυμούμε την ευημερία της τοπικής κοινωνίας και τα οφέλη να μοιραστούν σε όλους, επισήμανε.

Στο θέμα παρενέβη και ο εκτελεστικός πρόεδρος YU ZenGang διατυπώνοντας τη σύμφωνη  γνώμη του με όσα ανέφερε ο Captain FU και τόνισε ότι η Cosco θα τηρήσει τη συμφωνία παραχώρησης και την ελληνική νομοθεσία.

Η διοίκηση του ΟΛΠ αναφέρθηκε στο master plan το οποίο έχει εγκριθεί από τι αρμόδιες  Αρχές και διατύπωσε την προσδοκία ότι θα ολοκληρωθούν σύντομα κι άλλες κρατικές εγκρίσεις κατά περίπτωση κάθε έργου για να τα ολοκληρώσουμε το χρονοδιάγραμμα του master plan. Πάντως, με εμπόδια άρχισαν οι εργασίες επέκτασης της προβλήτας για τα κρουαζιερόπλοια, καθώς ομάδα πολιτών προσέφυγε στο ΣτΕ, με αποτέλεσμα να σταματήσουν προσωρινά. Πάντως, για την ανέγερση του ξενοδοχείου η διοίκηση ήταν αρκετά συγκρατημένη, λόγω του COVID-19, ενώ να σημειωθεί διατυπώθηκαν θετικά σχόλια  για τα μέτρα της κυβέρνησης. Η πανδημία έπληξε την κρουαζιέρα και η τουριστική κίνηση είναι ανύπαρκτη, σημείωσε στέλεχος του ΟΛΠ, ενώ η μεταφορά των  κοντέινερ κινείται ανοδικά. Η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,51186  ευρώ ανά μετοχή.

Η ημερομηνία αποκοπής ορίστηκε η Δευτέρα 27 Ιουλίου και η καταβολή του θα γίνει την Παρασκευή 31 Ιουλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι εγκρίθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όπως και οι μηνιαίες αμοιβές ύψους 8.000 ευρώ του εκτελεστικού προέδρου  YU ZenGang.