«Μόλις η κρίση δημόσιας υγείας ξεπεραστεί, θα κληθούμε όλοι μας, πολιτεία, επιχειρήσεις κι εργαζόμενοι, να υπερβάλλουμε εαυτούς ώστε με έντονη και διαρκή προσπάθεια, ακόμα μεγαλύτερη από ό,τι συνήθως, να περιορίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης».

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης σε μήνυμά του προς τους εργαζομένους του Ομίλου και συνεχίζει: «Είναι υποχρέωση όλων μας να προετοιμαζόμαστε από τώρα για μια δυναμική επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, η οποία μόλις πρόσφατα άρχισε να συνέρχεται από τις οδυνηρές επιπτώσεις της πολυετούς κρίσης. Χρειάζεται εγρήγορση, προετοιμασία, κι ετοιμότητα από όλους!».

«Η χώρα μας μας χρειάζεται για μία ακόμη φορά και είμαστε και πάλι παρόντες στην πρώτη γραμμή. Το κάναμε όλοι μαζί στα δέκα χρόνια της οικονομικής κρίσης, από την οποία βγήκαμε νικητές. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε και σε αυτή τη νέα περιπέτεια, από την οποία ελπίζω κι εύχομαι να βγούμε και πάλι όλοι μαζί νικητές, έχοντας πάντα ως κυρίαρχη προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία όλων μας» επισημαίνει ο κ. Περιστέρης

Στο μήνυμά του ο κ. Περιστέρης ευχαριστεί τους εργαζόμενους για την αφοσίωση και την υπευθυνότητα που επιδεικνύουν και σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί ο όμιλος υπό συνθήκες μέγιστης δυνατής ασφάλειας για όλους.

Παράλληλα, ο κ. Περιστέρης τονίζει ότι στο πλαίσιο του Σχεδίου Επιχειρησιακής Συνέχειας του Ομίλου, έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή εδώ και μέρες πρόγραμμα τηλεργασίας για σημαντικό αριθμό εργαζομένων και εκ περιτροπής εργασίας για όσους χρειάζεται να βρίσκονται στα κτήρια και τις εγκαταστάσεις του Ομίλου. Επίσης, σημειώνει ότι «ιδιαίτερη μέριμνα δίδεται για τους γονείς ανηλίκων τέκνων και για όσους χρειάζονται αυξημένη προσοχή και φροντίδα. Εξαιρετικά αυστηροί κανόνες λειτουργίας έχουν υιοθετηθεί σε όλα τα σημεία παρουσίας και λειτουργίας μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να διασφαλίσουμε το μέγιστο δυνατό επίπεδο ασφάλειας για όλους, βρισκόμενοι σε συνεχή επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς. Θέλω σε αυτό το σημείο να αναφερθώ ειδικά στους χιλιάδες ανθρώπους μας που εργάζονται σε όλα τα εργοτάξια του Ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό και να τους διαβεβαιώσω ότι η υγεία και ασφάλειά τους παραμένει βασική μας προτεραιότητα, ακολουθώντας πιστά όλα όσα ορίζουν οι κατά τόπους εθνικές και τοπικές αρχές».

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι ο Όμιλός μας αποτελεί και βασικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης, ενίσχυσης της απασχόλησης και στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Έχουμε, λοιπόν, το χρέος να ανταποκριθούμε όσο καλύτερα μπορούμε και σε αυτή την πρόκληση, προς όφελος των εργαζομένων μας, των συνεργατών μας, των μετόχων μας και της χώρας μας. Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και υπό αυτές τις συνθήκες» υπογραμμίζει στο μήνυμά του ο κ. Περιστέρης. «Ήδη, ανακοινώσαμε προ ημερών την επέκταση του επενδυτικού μας προγράμματος κατά 550 εκατ. ευρώ μόνο στις ΑΠΕ, ενώ συνεχίζουμε με την υλοποίηση των δρομολογημένων επενδύσεών μας σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς μας (υποδομές, ενέργεια, περιβάλλον κ.ά.). Το επενδυτικό μας πρόγραμμα σε υποδομές κι ενέργεια υπερβαίνει τα 3 δισ. ευρώ και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να υλοποιηθεί όσο το δυνατόν απρόσκοπτα» σημειώνει ο επικεφαλής του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.