Elounda Hills - Mirum Hellas
Elounda Hills - Mirum Hellas
Πηγή Εικόνας: Mirum Hellas

Υπεγράφη χθες το Προεδρικό Διάταγμα για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) Elounda Hills – Mirum Hellas  από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από τον Άδωνι Γεωργιάδη, παρουσία του Υφυπουργού, Ν. Παπαθανάση, και του Γενικού Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, κ. Ν. Μαντζούφα,

Θα ακολουθήσει η άμεση υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας σε χρόνο-ρεκόρ, από τους συναρμόδιους Υπουργούς ώστε ακολούθως να αποσταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Υπεγράφη από τον Άδωνι Γεωργιάδη το Προεδρικό Διάταγμα για το ΕΣΧΑΣΕ της επένδυσης Elounda Hills - Mirum Hellas, ύψους 450 εκατ. ευρώ, στην Κρήτη
Μετά την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «Όταν το καλοκαίρι συνάντησα τον επενδυτή του Elounda Hills και ζήτησε την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος μέσω ΕΣΧΑΣΕ για να υλοποιηθεί η επένδυση των 450 εκατομμυρίων του Elounda Hills στην Κρήτη, υπολογίσαμε ότι θα χρειαζόταν χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους.

Διαβάστε ακόμα: Σε ισχυρό επενδυτικό πόλο μετατρέπεται η Κρήτη – Ποιες μεγάλες επενδύσεις σχεδιάζονται ή υλοποιούνται ήδη στο νησί

Τελικά, μετά από συντονισμένη προσπάθεια των υπηρεσιών του Υπουργείου Ανάπτυξης και των συναρμόδιων Υπουργείων, το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο εξεδόθη, υπογράφεται σε λιγότερο από τρεις μήνες, εγκαινιάζοντας ένα καινούριο ρεκόρ για τους αδειοδοτικούς χρόνους λειτουργίας του ελληνικού δημοσίου. 

Καλωσορίζουμε λοιπόν αυτήν την επένδυση και υποσχόμαστε ότι στο μέλλον θα πάμε ακόμα πιο γρήγορα». 

Υπενθυμίζεται πως η επένδυση αφορά στην κατασκευή σε έκταση 675 στρεμμάτων πολυτελούς θερέτρου, το οποίο θα περιλαμβάνει παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχεία, τουριστικό λιμένα-μαρίνα, αθλητικές εγκαταστάσεις και κέντρα αναζωογόνησης. 

Κατά την κατασκευή του θα δημιουργηθούν 600 θέσεις εργασίας, ενώ άλλες 763 θέσεις εργασίας κατά την λειτουργία του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του economix.gr, στα σχέδια της εταιρείας, που ελέγχει ο Ρώσος επιχειρηματίας Μπόρις Μπορίσοφ, προβλέπουν τη δημιουργία περισσότερων από 340 παραθεριστικών κατοικιών, οι οποίες θα πωλούνται από 250.000 ευρώ έως 2 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση θα περιλαμβάνει και μαρίνα που θα εκτείνεται σε 123 στρέμματα θαλάσσιας επιφάνειας και θα καταλαμβάνει χερσαία ζώνη 43 στρεμμάτων, με την μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση να ανέρχεται σε 8.100 τ.μ. 

Δείτε φωτογραφίες από την επένδυση