επαγγελματικά ακίνητα - Μαρούσι
Το κτήριο της ΑΕΕΑΠ στις οδούς Αλαμάνας 1 & Δελφών, Μαρούσι.
επαγγελματικά ακίνητα - Μαρούσι
Το κτήριο της ΑΕΕΑΠ στις οδούς Αλαμάνας 1 & Δελφών, Μαρούσι.
Πηγή Εικόνας: Briq properties

Κεφάλαια ύψους 50 εκατ. ευρώ αναμένεται να συγκεντρώσει η εταιρείας BriQ Properties από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για το σκοπό αυτό εκδόθηκαν 23.843.062 νέες κοινές μετοχές. Οι μέτοχοι θα λάβουν 2 νέες για μία παλιά και το κόστος ανέρχεται στα 2,1 ευρώ ανά μετοχή. Μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης, και σε περίπτωση που αυτή καλυφθεί πλήρως, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται σε 75.105.645,30 ευρώ.  

 Η κ. Άννα Αποστολίδου διευθύνουσα σύμβουλος της BriQ Properties, μιλώντας στα μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, ανέφερε ότι τα 35 εκατ. ευρώ από την ΑΜΚ θα επενδυθούν άμεσα μέσα στο 2020.

Τόνισε ότι είναι σε συζητήσεις για την αγορά ακινήτων τα οποία βρίσκονται στην κατηγορία των γραφείων, των αποθηκών και ένα μικρό μέρος, πιθανόν, να επενδυθεί σε κατοικίες στο Ψυχικό.

Αποκάλυψε ότι το μέσο κόστος ακινήτων που βρίσκοντα ήδη στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας διαμορφώνεται στα 1.038,6 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, για ένα σύνολο ακίνητο που φτάνει τα 55. Σήμερα, το κόστος ανέγερσης, χωρίς να υπολογιστεί το κόστος της γης, κινείται πολύ υψηλότερα από τα 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Η κ. Αποστολίδου προσδιόρισε ότι η εταιρεία BriQ θα στοχεύει σε ακίνητα που η αξία τους ανέρχεται  έως τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ τα ακίνητα μεγαλύτερης αξίας είναι ελάχιστα και απασχολούν τους πιο μεγάλους παίκτες. Η απόδοση των ακινήτων του χαρτοφυλακίου διαμορφώνεται στην περιοχή του 7% και η αξία  της μετοχής  σε σχέση με την αξία των ακινήτων να υπολείπεται κατά 11%.  

Διαβάστε ακόμα: Νέες επενδύσεις σχεδιάζει ο Θεόδωρος Δουζόγλου – Τα σχέδια για ΑΕΕΑΠ

Το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος της BriQ, κ. Θεόδωρος Φέσσας, λέγοντας  ότι πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία μπορεί να γίνει μια επενδυτική ευκαιρία για μεσαία εισοδήματα σε σύγκριση με τις αποδόσεις που δίνουν οι καταθέσεις. Δήλωσε αισιόδοξος για την αγορά ακινήτων διότι στην κρίση δέχθηκε ισχυρό πλήγμα και δείχνει σημάδια ανάκαμψης.    

Βασικός μέτοχος της εταιρείας είναι ο κ. Θεόδωρος Φέσσας με ποσοστό 52,84%  και η συμμετοχή τους στην αύξηση μετοχικού  κεφαλαίου θα ανέλθει στα 15 εκατ. ευρώ. Η κα Ευτυχία Κουτσουρέλη με ποσοστό 26,4% θα συμμετάσχει με 5 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ και το υπόλοιπο 20,67% βρίσκεται σε χέρια  επενδυτών με ποσοστό κάτω του 5%.

Πού επενδύει στην αγορά ακινήτων η Briq Properties με ΑΜΚ έως 50 εκατ. € – νέες και υφιστάμενες επενδύσεις