Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα τελευταία χρόνια ένα πέπλο μυστηρίου είχε δημιουργηθεί γύρω από τον ομογενή επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα Θεόδωρο Δουζόγλου. Κι αυτό επειδή είχε προχωρήσει σε σειρά αγορών κτηρίων με μακρά ιστορία, όπως το ξενοδοχείο Πεντελικόν, όπου το 1990 η Κεντρική Επιτροπή του ΠAΣOΚ, σε μία ταραχώδη συνεδρίαση, εξέλεξε ως πρώτο γραμματέα του κόμματος, τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα δεν προχώρησε στην αξιοποίηση ούτε του Πεντελικόν ούτε άλλων ακινήτων, όπως το κτήριο του ΟΤΕ στην Παλαιά Βουλή. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την ισχυρή παρουσία του  στη Βενεζουέλα και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Μαδούρο, είχε δημιουργήσει ένα αφήγημα που ήθελε ο Θεόδωρος Δουζόγλου να έχει προνομιακές σχέσεις με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, χθες, σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο δικηγόρος και εκπρόσωπος του κ. Δουζόγλου, Λαυρέντης Αλβέρτης, ο ομογενής επιχειρηματίας δεν είχε καμία ευνοϊκή μεταχείριση από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ οι επιχειρήσεις του στη Βενεζουέλα έχουν δημευθεί από το καθεστώς Μαδούρο. Έτσι, σήμερα ο ομογενής επιχειρηματίας επιδιώκει την αξιοποίηση με στόχο την μεγιστοποίηση των εσόδων από το real estate που έχει αποκτήσει, με το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας να αποτελείται από 72 ακίνητα. Για το σκοπό αυτό, σχεδιάζει την ίδρυση ΑΕΕΑΠ, όπως και την είσοδο στο χρηματιστήριο της SCD στο χρηματιστήριο της Κύπρου.

Οι νέες επενδύσεις

Ο Θεόδωρος Δουζόγλου σχεδιάζει νέες επενδύσεις, που χρηματοδοτηθούν με τραπεζικό δανεισμό, κι έχουν αξία:

12 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του “Πεντελικόν” στην Κηφισιά, με τις εργασίες να υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν σε περίπου δύο χρόνια.

-10 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση σε ξενοδοχείο του κτηρίου, που ανήκε στον ΟΤΕ, στην οδό Σταδίου 15 στην Παλαιά Βουλή

περίπου 5 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου Mistral, στον Πειραιά, το οποίο εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει, μέχρι τα τέλη του 2020, ως μονάδα τεσσάρων αστέρων.

Επιπρόσθετα, στην περιοχή Ελιά της Μυκόνου, σχεδιάζει την κατασκευή ξενοδοχείου με 140 υπόσκαφα bungalows, ενώ η εκμετάλλευση του ξενοδοχείου Λητώ θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθεί η δικαστική διαμάχη με τον υφιστάμενο ενοικιαστή του ακινήτου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δουζόγλου είχε αγοράσει το Λητώ προς 16,9 εκατ. ευρώ, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, με το τίμημα να ξεπερνάει την τιμή εκκίνησης κατά 69%.

Στις νέες επενδύσεις του επιχειρηματία ανήκουν η ανάπτυξη αποθηκευτικού κέντρου στην Αττική, που θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και θα αποτελεί επένδυση της τάξης των 40 εκατ. ευρώ.

Ο Θεόδωρος Δουζόγλου είχε προσπαθήσει να αποκτήσει την Creta Farms, όπως και την Εθνική Ασφαλιστική, αλλά, τελικά, καμία από τις δύο αυτές εξαγορές δεν προχώρησε.