The orbit
Το "Orbit" βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Πανόρμου στην Αθήνα
The orbit
Το "Orbit" βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Πανόρμου στην Αθήνα
Πηγή Εικόνας: Lc Architects

Λίγο πριν την αποπεράτωση και παράδοση σε χρήση βρίσκεται το νέο κτίριο στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Πανόρμου στην Αθήνα, όπου θα βρίσκεται η νέα έδρα της εταιρείας Beat. Χθες, με ανάρτησή του, στο Facebook ο ιδρυτής της εταιρείας Νίκος Δρανδάκης έκανε γνωστή τη σταδιακή μετακόμιση στο κτήριο υπαλλήλων της Beat, που διαθέτει προσωπικό άνω των 200 ατόμων.

Το κτίριο

Το κτίριο ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας Noval Property του ομίλου Βιοχάλκο, ενώ η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποτελεί την κατασκευάστρια εταιρεία. Το σχεδιασμό του έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο LC Architects των Νατάσσα Λιανού και Ερμή Χαλβατζή. Σημειώνεται ότι το κτήριο παρέμενε, για πολύ καιρό, ημιτελές, μέχρι που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Beat και του ομίλου Βιοχάλκο έφεραν καρπούς, οδηγώντας στην αποπεράτωση του ακινήτου.

the orbit
Το κτίριο ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας Noval Property

Αντικείμενο  του έργου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι όλες οι  στατικές, αρχιτεκτονικές και Η/Μ εργασίες. Το κτήριο αποτελείται από συνολική υπέργεια επιφάνεια ισογείου και 8 ορόφων 17.131,80 τ.μ. καθώς και από 6 υπόγεια συνολικής επιφάνειας 19.435,39 τ.μ. Το αντικείμενο της σύμβασης συμπεριλαμβάνει εργασίες καθαιρέσεων σκυροδεμάτων, ενίσχυσης φέροντος οργανισμού, προσθήκη πυρήνα ανελκυστήρων, συμπλήρωση κενού μεταξύ των ανελκυστήρων από τον 3ο όροφο και άνω με μεταλλική σύμμεικτη κατασκευή, προσθήκες κατ’ επέκταση στην πίσω όψη πάνω από τον 3ο όροφο με μεταλλική σύμμεικτη κατασκευή, φυτεμένα δώματα στις εσοχές του 7ου και 8ου ορόφου, και κατασκευή όψης με πτερύγια από etalbond με περιμετρικές φυτεύσεις και οικοδομικές και Η/Μ εργασίες στα υπόγεια και στην ανωδομή.

Όπως έχει αναφέρει ο κ. Δρανδάκης, στόχος είναι το κτήριο να αποτελέσει ορόσημο για την πόλη, με απώτερο στόχο την προσέλκυση ταλέντων εκτός Ελλάδας.

the orbit
Στόχος των αρχιτεκτόνων είναι το κτήριο να καταστεί ένα υπερσύγχρονο campus γραφείων.
Πηγή Εικόνας: Lc Architects

Φιλοδοξία των αρχιτεκτόνων είναι το κτήριο να καταστεί ένα υπερσύγχρονο campus γραφείων, επόμενης γενιάς, με βασικό χαρακτηριστικό το βιοκλιματικό σχεδιασμό. Για το σκοπό αυτό, το 90% του οικοπέδου θα είναι πράσινο, διαθέτοντας τρεις μεγάλες γέφυρες με άνοιγμα 25 μέτρων, οι οποίες θα λειτουργήσουν ως υπερυψωμένοι κήποι (sky gardens). Το κτήριο, δηλαδή, θα παραπέμπει σε υπερυψωμένο πάρκο, ενώ ακόμα και τα τέσσερα κλιμακοστάσιά του θα διαθέτουν κήπους με τη μορφή κατακόρυφων φυτεύσεων, μετατρέποντάς το ουσιαστικά στο πιο πράσινο κτίριο της Αθήνας.