Odeon starcity
Προς 20,050 εκατ. ευρώ αγόρασε το κτήριο στην Λεωφ. Συγγρού 111 η Hines.
Odeon starcity
Προς 20,050 εκατ. ευρώ αγόρασε το κτήριο στην Λεωφ. Συγγρού 111 η Hines.

Στην αγορά ενός ακόμη κτηρίου προχώρησε, χθες, η αμερικανική εταιρεία ακινήτων Hines, με τις επενδύσεις σε επαγγελματικά ακίνητα να ενισχύονται συστηματικά. Ο λόγος για το κτήριο στην Λεωφόρο Συγγρού 111, όπου λειτουργούσε ο πολυκινηματογράφος Odeon Star City, το οποίο η εταιρεία με επικεφαλής τον Πολ Γκομόπουλο αγόρασε, προσφέροντας το ποσό των 20,050 εκατ. ευρώ, δηλαδή λίγο παραπάνω από την τιμή εκκίνησης που ήταν 20 εκατ. ευρώ.

Όπως έχει αναφέρει το Economix.gr, στο κτήριο λειτουργούσε το multiplex Odeon Star City, που κατέβασε ρολά αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου. Ως αποτέλεσμα, η ιδιοκτήτρια του ακινήτου, η Εθνική Leasing έβαλε πωλητήριο σε αυτό, ορίζοντας ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 31η Οκτωβρίου.

Η Hines λοιπόν, που επενδύει σταθερά σε ακίνητα που ανήκουν σε υπό αναδιάρθρωση εταιρείες πλειοδότησε, εντάσσοντας το κτήριο στο χαρτοφυλάκιό της.

Το κτήριο διαθέτει επτά υπόγεια επίπεδα, ισόγειο, ημιώροφο, επτά ορόφους και δώμα, με τη συνολική επιφάνεια ανωδομής να είναι 7.904 τ.μ. Διαθέτει υπόγειους χώρους 12.767 τ.μ., ενώ το κτήριο να βρίσκεται σε οικόπεδο περίπου 2,6 στρεμμάτων.

Φουντώνει η ζήτηση

Οι αγοραπωλησίες καταστημάτων και γραφείων βρίσκονται σε έντονα ανοδική πορεία, με τις αποτιμήσεις να κινούνται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες η Trastor αγόρασε, προς 25 εκατ. ευρώ, το κτήριο που στέγαζε τα γραφεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στην οδό Μιχαλακοπούλου 80. Πωλητής και του συγκεκριμένου ακινήτου ήταν η Εθνική Leasing, η οποία είχε θέσει ως τιμή εκκίνησης τα 22 εκατ. ευρώ.

Το κτήριο έχει συνολική επιφάνεια 14.957 τ.μ και έχει κατασκευαστεί σε οικόπεδο επιφάνειας 1.985 τ.μ.

Η Trastor είναι ένας από τους παίκτες που ρίχνει κεφάλαια στην αγορά ακινήτων, επιδιώκοντας η αξία του χαρτοφυλακίου της να αγγίξει τα 300 εκατ. ευρώ. Προς την κατεύθυνση αυτή, η εταιρεία δρομολογεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 72,6 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου έως περίπου 41 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικό της τάσης που επικρατεί είναι ότι το μετατρέψιμο ομολογιακό θα καλύψει η μεγαλομέτοχος  της Trastor Wert Red με την αξία του (41 εκατ. ευρώ) να αντιπροσωπεύει το ποσοστό συμμετοχής της εταιρείας στην αύξηση κεφαλαίου.

Η Trastor έχει έως σήμερα τοποθετήσει στο εγχώριο real estate 89 εκατ. ευρώ, με την αξία των ακινήτων της να ανέρχεται σε 190 εκατ. ευρώ.