Trastor
Trastor
Trastor
Trastor
Πηγή Εικόνας: Trastor

Την υπογραφή του οριστικού συμφωνητικού απόκτησης του συνόλου (100%) των μετοχών της εταιρείας με την επωνυμία «ΦΙΝΕΑΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ-ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ανακοίνωσε η Trastor AEEAΠ. Η εν λόγω εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της δύο (2) αγροτεμάχια στον Ασπρόπυργο Αττικής, εκτάσεως 18.419 τ.μ. και 11.740 τ.μ., επί των οποίων έχουν ανεγερθεί δυο (2) σύγχρονα κέντρα εμπορικής αποθήκευσης και διανομής, επιφάνειας 10.981 τ.μ. και 4.545 τ.μ., αντιστοίχως.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το συνολικό τίμημα για την αγορά των μετοχών, ισούται με την αξία της καθαρής θέσης (NAV) της αποκτηθείσας εταιρείας κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, και ανήλθε σε 6,98 εκατ. ευρώ. Η αγορά χρηματοδοτήθηκε από συνδυασμό διαθεσίμων κεφαλαίων από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Trastor και από το με ημερομηνία 02.03.23 μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο.

Επιπλέον, σε συνέχεια της από 26.04.2023 υπογραφής δεσμευτικού προσυμφώνου για την απόκτηση του συνόλου (100%) των μετοχών της εταιρείας με την επωνυμία «ΣΟΛΩΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», η Trastor ανακοίνωσε την υπογραφή του οριστικού συμφωνητικού απόκτησής τους. Η εν λόγω εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 30.132 τ.μ. στον Ασπρόπυργο Αττικής, στο οποίο έχει ανεγερθεί ένα υπερσύγχρονο κέντρο εμπορικής αποθήκευσης και διανομής, συνολικής επιφάνειας 23.851 τ.μ..

Το ακίνητο προβλέπεται να πιστοποιηθεί περιβαλλοντικά, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα βιώσιμης ανάπτυξης. Το συνολικό τίμημα για την αγορά των μετοχών της «ΣΟΛΩΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ισούται με την αξία της καθαρής θέσης (NAV) της αποκτηθείσας εταιρείας κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής και ανήλθε σε 11,98 εκατ. ευρώ. Η αγορά χρηματοδοτήθηκε στο σύνολο της από κεφάλαια που αντλήθηκαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Trastor.

Trastor: Απόκτηση δύο εταιρειών ιδιοκτητριών τριών αποθηκών logistics στον Ασπρόπυργο