Trastor
Trastor
Trastor
Trastor
Πηγή Εικόνας: Trastor

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Trastor AEEAΠ αποφάσισε ομόφωνα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 75 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σκοπός είναι η άντληση κεφαλαίων έως του ποσού των 74.999.990,90 ευρώ (στο οποίο ποσό περιλαμβάνεται και το υπέρ το άρτιο ποσό), μέσω της έκδοσης μέχρι 52.816.895 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,50 ευρώ και τιμή διάθεσης 1,42 ευρώ η κάθε μία, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

Ο Χρήστος Μεγάλου, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η στρατηγική συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με την Trastor αποτελεί κομβικό σημείο για την επίτευξη των στόχων της Τράπεζας για αύξηση και διαφοροποίηση των πηγών εσόδων. Η συμμετοχή μας στην αύξηση κεφαλαίου της Εταιρείας, αντικατοπτρίζει τη στήριξή μας προς την Trastor, για την περαιτέρω αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών στην ελληνική κτηματογορά».

O Τάσος Καζίνος, διευθύνων σύμβουλος της Trastor ΑΕΕΑΠ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πρόκειται για την τρίτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας από το 2019, γεγονός που καταδεικνύει την ικανότητά μας στην άντληση και την αποτελεσματική τοποθέτηση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά ακινήτων. Η Trastor έχει εδραιωθεί πλέον ως ηγετική επενδυτική δύναμη στην ελληνική κτηματαγορά, με ισχυρό επαναλαμβανόμενο ρυθμό ανάπτυξης, ενώ τα κεφάλαια που συγκεντρώνονται μέσω αυτής της αύξησης κεφαλαίου θα μας δώσουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε περαιτέρω επενδυτικές ευκαιρίες με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Με βάση τις επενδύσεις προστιθέμενης αξίας και την αποτελεσματική διαχείριση εμπορικών ακινήτων υψηλής ποιότητας, η στρατηγική μας θα συνεχίζει να αποφέρει σημαντικές αποδόσεις για το σύνολο των μετόχων μας».