Ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηεκ με τον Οδυσσέα Αθανασίου της Lamda Development για την επένδυση του Ελληνικού
Ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηεκ με τον Οδυσσέα Αθανασίου της Lamda Development για την επένδυση του Ελληνικού
Πηγή Εικόνας: facebook / Άδωνις Γεωργιάδης

Mε το δευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development Οδυσσέα Αθανασίου συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις σχετικά με την λήψη αποφάσεων που αφορούν την επένδυση στο Ελληνικό.

Σε σημερινή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός συγχαίρει τους συνεργάτες του που συνέβαλαν να ολοκληρωθεί η έκδοση όλων των απαιτούμενων ΚΥΑ και γνωστοποίησε και τη συνάντησή του με τον κ. Αθανασίου.

Στην πρώτη φωτό, ο χώρος και οι βασικοί συνεργάτες μου που πετύχαμε το αρχικά ακατόρθωτο, την έκδοση όλων των εκκρεμών…

Gepostet von Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis am Freitag, 13. September 2019

Σημειώνεται ότι χθες εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης, η τέταρτη και τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που αφορά στην πολεοδομική ωρίμανση του ακινήτου. Την εξέλιξη είχαν προναναγγείλει από την Πέμπτη ανώτατοι παράγοντες του Υπουργείου Περιβάλλοντος σε δημοσιογράφους, χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση του υπουργού, η οποία συνοδεύεται από φωτογραφίες, αναφέρει: «Στην πρώτη φωτό, ο χώρος και οι βασικοί συνεργάτες μου που πετύχαμε το αρχικά ακατόρθωτο, την έκδοση όλων των εκκρεμών ΚΥΑ, στην δεύτερη οι υφυπουργοί Νίκος Παπαθανάσης και Δημήτρης Οικονόμου και στην τρίτη και στην τρίτη ο Διευθύνων της Lamda κ. Αθανασίου μόλις ενημερώθηκε επισήμως ότι τελειώσαμε».

Χθες, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει ότι το ελληνικό Δημόσιο, μετά βεβαιότητας, μπορεί να πει ότι θα πραγματοποιηθεί η επένδυση στο Ελληνικό και μίλησε για ιστορική ημέρα. Συγκεκεριμένα, ο κ. Γεωργιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τη λήξη της συνεδρίασης του σημερινού (σσ: χθεσινού) Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης ολοκληρώθηκε η τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), όσον αφορά τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό. Σήμερα γράφτηκε ιστορία από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς επιτέλους το ελληνικό Δημόσιο μπορεί μετά βεβαιότητας να πει ότι αυτή η επένδυση θα γίνει».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος (Χωτοταξάις και Πολεοδομίας) Δημήτρης Οικονόμου και συνεργάτες του πρώτου σε εορταστική φωτό για την ολοκλήρωση των 4 ΚΥΑ για την επένδυση του Ελληνικού
Πηγή Εικόνας: facebook / Άδωνις Γεωργιάδης