Κεντρική Αγορά Αθηνών, ΟΚΑΑ
Κεντρική Αγορά Αθηνών, ΟΚΑΑ
Κεντρική Αγορά Αθηνών, ΟΚΑΑ
Κεντρική Αγορά Αθηνών, ΟΚΑΑ
Πηγή Εικόνας: okaa

Στις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου αναφέρθηκε η διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΚΑΑ, παραλαμβάνοντας τη διάκριση επιχειρηματικής αριστείας του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας στο φόρουμ «Diamonds of the Greek Economy 2019».

Ειδικότερα, στα άμεσα σχέδια του Οργανισμού είναι η ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού της επιχείρησης, η αναβάθμιση των υποδομών, με κύριο έργο την ανάπλαση της κεντρικής αγοράς της Αθήνας, και η ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, με έμφαση στα agro-logistics και τις οργανωμένες αγορές λιανικής.

Κεντρικός στόχος του στρατηγικού σχεδίου του ΟΚΑΑ είναι να παραμείνει μια κερδοφόρα και αναπτυσσόμενη δημόσια επιχείρηση, τόνισε η διευθύνουσα σύμβουλος του οργανισμού, Στεφανία Γεωργακάκου – Κουτσονίκου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η κυρία Γεωργακάκου-Κουτσονίκου, στην ομιλία της ανέφερε πως η τιμητική διάκριση αποτελεί αναγνώριση και επιβράβευση της προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια, για τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας, τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της, αλλά και την επαύξηση της δημόσιας αξίας και της κοινωνικής της ανταποδοτικότητας.

Η ίδια στη συνέχεια αναφέρθηκε στον κεντρικό στόχο του στρατηγικού σχεδίου της εταιρείας, «να παραμείνει ο ΟΚΑΑ μια κερδοφόρα και αναπτυσσόμενη δημόσια επιχείρηση,  που παράλληλα θα εξυπηρετεί ολοένα και καλύτερα τη δημόσια αποστολή της: την παροχή όλων των απαραίτητων υποδομών και υπηρεσιών έτσι ώστε οι 700 παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις μας, (κεντρικές αγορές και ιχθυόσκαλες σε όλη τη χώρα,) να αναπτύσσονται και να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους και των εξαγωγικό τους προσανατολισμό».

Αναφέρθηκε επίσης στις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου, με έμφαση στην ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού της επιχείρησης, την αναβάθμιση των υποδομών, με κύριο έργο την ανάπλαση της κεντρικής αγοράς της Αθήνας, και την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, με έμφαση στα agro-logistics και τις οργανωμένες αγορές λιανικής.

Οι βραβεύσεις στηρίχθηκαν σε αξιολόγηση περίπου 10.000 επιχειρήσεων βάσει συγκεκριμένων οικονομικών δεικτών (κερδοφορία, ρευστότητα κ.α.) και κριτηρίων όπως η πολιτική ανθρώπινου δυναμικού και η εταιρική και κοινωνική ευθύνη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.