Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   Σε διαγωνισμό πρόκειται να προχωρήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου πιστοποιημένος εκτιμητής να διατυπώσει πρόταση βέλτιστης αξιοποίησης των 32 κενών ακινήτων της. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη σχετική πρόταση κατέληξε η διαπαραταξιακή επιτροπή που συστάθηκε στην Περιφέρεια για τον σκοπό αυτό, ενώ το σχετικό έργο, προϋπολογισμού 35.180 ευρώ, εντάχθηκε στην πρώτη τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος επενδυτικών δαπανών του 2023.

   Η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αθηνά Αηδονά ενημέρωσε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας για το συγκεκριμένο θέμα, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης.

   Παρουσιάζοντας την εικόνα όλης της ακίνητης περιουσίας της Περιφέρειας, σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι αυτή αποτελείται από 132 ακίνητα (30 στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, 9 στην Ημαθία, 3 στο Κιλκίς, 19 στην Πέλλα, 24 στην Πιερία, 27 στις Σέρρες και 20 στη Χαλκιδική). Από τα 132, τα 64 είναι σε ιδιόχρηση, 12 σε κατάσταση παραχώρησης, 10 προς μεταβίβαση, 7 είναι εκμισθωμένα, 7 σε διαδικασία δημοπράτησης και 32 είναι κενά. Τα κενά ακίνητα αντιστοιχούν σε ποσοστό 24,2% επί του συνόλου της ακίνητης περιουσίας που είναι στην πλειοψηφία τους αγροί, οικόπεδα και γήπεδα.

   Η κ. Αηδονά γνωστοποίησε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η μόνη στην Ελλάδα που προχώρησε στη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για το θέμα και προχώρησε τις διαδικασίες ενώ ανέφερε ότι με την εγκατάσταση της νέας περιφερειακής αρχής θα οριστεί νέα επιτροπή.