Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Της Τέτης Ηγουμενίδη

Επιτόπιες επισκέψεις στα έργα που έχει στο χαρτοφυλάκιο της η Άκτωρ επιχειρεί η διοίκηση της Intrakat, την επόμενη μέρα της ολοκλήρωσης της εξαγοράς της πρώην, πλέον, θυγατρικής της Ελλάκτωρ.

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενημερωθεί για το πολύπαθο έργο της κατασκευής του Μετρό με στόχο την επιτάχυνση των εργασιών αποπεράτωσης, ώστε να τεθεί σε τροχιά ολοκλήρωσης και να παραδοθεί εγκαίρως στο ελληνικό Δημόσιο.

Η αποπεράτωση του Μετρό Θεσσαλονίκης αναδεικνύεται από την Intrakat προτεραιότητα και στο πλαίσιο αυτό τοποθετήθηκε νέος επικεφαλής του έργου, ο Σπύρος Καλαϊτζής, στέλεχος της Άκτωρ που έχει υπάρξει και στο παρελθόν διευθυντής στο ίδιο εργοτάξιο.

Στα σημαντικά έργα της Άκτωρ περιλαμβάνονται το τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος, στη Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, δημόσιο έργο αξίας 139,4 εκατ. ευρώ, αλλά και τα τμήματα που έχει αναλάβει στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος, αξίας 105,3 εκατ. ευρώ.

Πιθανώς, λιγότερες ανακατατάξεις είναι αναγκαίες σε έργα που η Άκτωρ είναι σε κοινοπραξία με την Intrakat, όπως είναι το ΣΔΙΤ του ΒΟΑΚ, Χερσόνησος – Νεάπολη, (στην κοινοπραξία συμμετέχει και η ΓΕΚ Τέρνα) καθώς και αυτό για την ολοκλήρωση της Λεωφόρου Κύμης το οποίο έχει επίσης αναλάβει το ίδιο σχήμα (δεν έχει ξεκινήσει καθώς εκκρεμεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας).

Άλλο ένα χαρτοφυλάκιο που περνά στην Intrakat είναι τα έργα στη Ρουμανία. Η Άκτωρ έχει ανεκτέλεστο υπόλοιπο της τάξεως του 1,2 δις. στη γειτονική χώρα με τη διοίκηση του Ομίλου να έχει δηλώσει πως πρόκειται για μια περιοχή που ενδιαφέρει τον Όμιλο για περαιτέρω επέκταση.

Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι της Άκτωρ μετακομίζουν από την Δευτέρα στα γραφεία της Intrakat στην Παιανία, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας συγκροτήθηκε σε σώμα και πραγματοποίησε την πρώτη του συνεδρίαση το νέο διοικητικό συμβούλιο της με την εξής σύνθεση: Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Εξάρχου, αντιπρόεδρος ο Λουκάς Καραλής και μέλη οι Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος, Παναγιώτης Αντιβαλίδης, Αντιγόνη Γιόκαρη, Αντώνης Διαματάρης και Λουκάς Παπάζογλου. Παράλληλα ανακοινώθηκε και το νέο οργανόγραμμα της Άκτωρ.