«Η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας της Ελλάδας είναι γεγονός» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι, στις 6 Νοεμβρίου 2023, θα υπογραφεί στην Ελευσίνα η επίσημη συμφωνία μεταξύ της ΟΝΕΧ και της DFCgov για τη χρηματοδότηση, με πάνω από 100.000.000$, του σχεδίου εξυγιάνσεως των ναυπηγείων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνει τα εξής:

«Χθες το βράδυ, επικοινώνησε μαζί μου ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνος και με ενημέρωσε ότι, από τις 18:00, η εταιρία ONEX Shipyards του κ. Πάνου Ξενοκώστα προπλήρωσε πολύ νωρίτερα από τον προβλεπόμενο από το σχέδιο χρόνο τα πρώτα 8.000.000 ευρώ από τα χρωστούμενα εδώ και πολλά χρόνια χρήματα στους εργάτες των ναυπηγείων.

Τη Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου, το μεσημέρι (ανήμερα των γενεθλίων μου), θα υπογραφεί στην Ελευσίνα η επίσημη συμφωνία μεταξύ της ΟΝΕΧ και της DFCgov για τη χρηματοδότηση, με πάνω από 100.000.000$, του σχεδίου εξυγιάνσεως των ναυπηγείων, που πρόσφατα ενέκρινε το Δικαστήριο και το οποίο είχε κατατεθεί στη Δικαιοσύνη με την υπογραφή μου, μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου από τη Βουλή των Ελλήνων.

Θυμάστε τους εργάτες που ήταν έξω από τη Βουλή τότε και ζητούσαν από τα κόμματα να υποστηρίξουν τον νόμο μας;

Αυτοί χθες πήραν τα πρώτα χρήματά τους.

Αισθάνομαι υπερήφανος, διότι, όταν ξεκινούσαμε με τον Νίκο Παπαθανάση αυτή την προσπάθεια, κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσαμε να το επιτύχουμε.

Έκτοτε, χρειάστηκε πολλή δουλειά, ταξίδια στις ΗΠΑ, αγωνία με τους εργαζόμενους, μάχη με τον παλιό ιδιοκτήτη, υπομονή στην πολιτική κριτική, αλλά, με τη διαρκή υποστήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, τελικά τα καταφέραμε.

Η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας της Ελλάδος μας είναι γεγονός.

Ευχαριστώ όλους μου τους συνεργάτες τότε, ειδικά τον Σταμάτη Πουλή, όλους τους βουλευτές της ΝΔ της Δυτικής Αττικής και τον απερχόμενο δήμαρχο Ελευσίνος, κ. Οικονόμου, που πίστεψαν στις δυνάμεις μας και με στήριξαν, μέχρι την ολοκλήρωση της προσπάθειας.

Η Ελλάδα μας αλλάζει και γίνεται καλύτερη χώρα».