Σήμερα, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (αίθουσα Φάρος), θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο «Green Deal Greece 2023».

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), σε συνεργασία με το economix.gr, συνδιοργανώνουν για 3η συνεχόμενη χρονιά το Συνέδριο «Green Deal Greece 2023», με τον τίτλο να εστιάζει φέτος σε όσα ζούμε: «Η Ανθεκτικότητα υποδομών και περιοχών, σήμερα και αύριο: προκλήσεις, απειλές και ευκαιρίες, για τον πράσινο μετασχηματισμό».

Στόχος της διοργάνωσης που εξελίσσεται σε θεσμό και σημείο αναφοράς στα δημόσια πράγματα της χώρας μας, είναι να αποτελεί το σταθερό βήμα του δημόσιου διαλόγου αναφορικά με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στην πορεία για τον «πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό» της Ελλάδας, με έμφαση στην Ανθεκτικότητα των υποδομών και συνολικά της χώρας, σε συνδυασμό με τις απειλές που ανακύπτουν από την κλιματική αλλαγή, τις έκτακτες υγειονομικές καταστάσεις, την ενεργειακή κρίση και την έκρηξη του πληθωρισμού.

Ενόψει του «Green Deal Greece 2023», ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, κ. Γιώργος Στασινός, δήλωσε ότι :

«Το ΤΕΕ αναδεικνύει σταθερά και με προσήλωση, εδώ και πολλά χρόνια, το ζήτημα της Ανθεκτικότητας των υποδομών, του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος της χώρας. Στο Green Deal Greece 2023 έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικά τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, σε συνδυασμό με τα έργα και τα σχέδια για τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό Ελλάδας και Ευρώπης. Είμαστε σε σημείο καμπής όπου πρέπει να προχωρούμε σε δράσεις με αποτελέσματα, δεν αρκούν πλέον τα λόγια. Ας βρούμε κοινούς τόπους, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, ώστε να προχωρήσει η χώρα μπροστά, εγκαίρως».

 

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και ΟικονομικώνΥποδομών και ΜεταφορώνΠεριβάλλοντος και Ενέργειας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στις εργασίες του ολοήμερου Συνεδρίου θα δώσουν το «παρών» διακεκριμένοι θεσμικοί ομιλητές μεταξύ των οποίων Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς της Κυβέρνησης, ανώτατα στελέχη Δημόσιων και Ιδιωτικών Οργανισμών, καθώς και εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό και τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

 

Η συζήτηση στο Green Deal Greece 2023 θα καλύψει και φέτος ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων, όπως οι απειλές και οι ευκαιρίες στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας, ο ρόλος των ΑΠΕ και της κυκλικής οικονομίας, οι ευκαιρίες και οι κίνδυνοι στα έργα μεταφορών και στις αλυσίδες εφοδιασμού, οι προκλήσεις των «πράσινων» αστικών αναπλάσεων και του πολεοδομικού σχεδιασμού σε συνδυασμό με τις ευκαιρίες της βιώσιμης κινητικότητας, οι «έξυπνες» μεταφορές και η ψηφιοποίηση των πόλεων, το στοίχημα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και γενικότερα των «πράσινων» επενδύσεων.

 

Αναλυτικές πληροφορίες για το συνέδριο θα βρείτε στην ιστοσελίδα του: https://greendealgreece23.economix.gr