Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί της Πάραλος Ενεργειακή ΙΚΕ και των θυγατρικών της (όμιλος Paralos) από την Circet Europe SAS ενέκρινε ομόφωνα η Επιτροπή Ανταγωνισμού, με την υπ’ αριθ. 922/2026 απόφασή της.
Ειδικότερα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε Τμήμα, ενέκρινε, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, με αριθμό πρωτοκόλλου 5749/16.09.2026.
Ο όμιλος Paralos δραστηριοποιείται στην κατασκευή υποδομών για ενεργειακά έργα (EPC), καθώς και στην εγκατάσταση συστημάτων, όπως τα συστήματα εποπτικού ελέγχου και συλλογής δεδομένων (SCADA).
Η Circet Europe SAS είναι εταιρεία χαρτοφυλακίου, ενώ η παρουσία της στην Ελλάδα περιορίζεται στην Circet Hellas, η οποία δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Ως σχετική γεωγραφική αγορά για την αξιολόγηση της συγκέντρωσης ορίστηκε το σύνολο της ελληνικής επικράτειας.
Όπως αναφέρει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, από την αξιολόγηση της συναλλαγής δεν προέκυψαν οριζοντίως ή καθέτως επηρεαζόμενες αγορές.
Ως εκ τούτου, παρότι η συναλλαγή εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 6 παρ. 1 του ν. 3959/2011, η Επιτροπή έκρινε ότι δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητά της με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούνται οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις και ενέκρινε τη συγκέντρωση.