Έξυπνες πόλεις
Έξυπνες πόλεις
Έξυπνες πόλεις
Έξυπνες πόλεις
Πηγή Εικόνας: artem beliaikin στο pexels

Ένα ακόμη βήμα προς τη μετατροπή του σε «Έξυπνη Πόλη» και την ανάπτυξη της ψηφιακής στρατηγικής του, έκανε ο δήμος Καλλιθέας, μετά και την έγκριση στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του διαγωνισμού για τα ψηφιακά έργα, ύψους 2,87 εκατομμυρίων ευρώ.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμος έχει εξασφαλίσει από το Ταμείο Ανάκαμψης ποσό 2.871.000 ευρώ και το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

– Έξυπνο σύστημα αποτροπής παράνομης και αντικοινωνικής στάθμευσης, με την τοποθέτηση 450 αισθητήρων, με σύστημα άμεσης τηλεειδοποίησης σε ράμπες ΑμεΑ, ώστε να ενισχύει την προσβασιμότητα των πολιτών με κινητικά προβλήματα.

– Κατασκευή 11 «έξυπνων» διαβάσεων αυξημένων προδιαγραφών.

– Citizen wallet – εφαρμογή «έξυπνος πολίτης». Το σύστημα βασίζεται στη δημιουργία έξυπνης εφαρμογής «Όλος ο δήμος στο κινητό σου», δίνοντας τη δυνατότητα στους δημότες της Καλλιθέας να εξυπηρετούνται εξ αποστάσεως αξιοποιώντας όλα τα ψηφιακά κανάλια, όπως το κινητό τους τηλέφωνο ή την ιστοσελίδα του δήμου. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, όπως ηλεκτρονικές πληρωμές, διευθέτηση οφειλών, υποβολή αιτήσεων χορήγησης ψηφιακών πιστοποιητικών, πληροφόρηση για διαδικαστικά ζητήματα, άμεση ενημέρωση και ειδοποιήσεις για έκτακτα και μη έκτακτα συμβάντα.

– Εφαρμογές για την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών σε πολίτες και επιχειρήσεις, όπως για τη διαχείριση και παρακολούθηση των Τελών και Αδειών των επιχειρήσεων.

– Πλατφόρμα Διαχείρισης Παιδικών Σταθμών και ενημέρωσης γονέων.

– Διαχείριση κλειστών και ανοιχτών χώρων άθλησης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

– Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης αιτημάτων σχολικών μονάδων.

– Διαχείριση μελών και εθελοντισμού.

– Αναβάθμιση Συστήματος των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Περιλαμβάνει ακόμη ένα Κέντρο επιτελικής διαχείρισης «Έξυπνης Πόλης», σύστημα περιβαλλοντικών αισθητήρων μέτρησης μικροσωματιδίων, ατμοσφαιρικών στοιχείων και περιβαλλοντικών δεδομένων και «έξυπνη» άρδευση.