Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Συνάντηση εργασίας με την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, είχε την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης με αντικείμενο την πρόταση που έχει υποβάλει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα «Ηλέκτρα» ύψους 72 εκατ. ευρώ με στόχο τη βελτίωση ενεργειακής απόδοσης κτιριακών υποδομών του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κεφαλογιάννης και η κ. Σδούκου συζήτησαν το ενεργειακό σχέδιο για τα κτίρια του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, της Διοίκησης Υποβρυχίων «Πρωτεύς», του κτιρίου Ενδιαίτησης της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού και τα 22 κτίρια της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων καθώς και το κτιριακό συγκρότημα του υπουργείου στο στρατόπεδο «Παπάγου».

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες, το σχέδιο περιλαμβάνει παρεμβάσεις όπως η ενεργειακή θωράκιση και το σύστημα ενεργειακής διαχείρισης των κτιρίων, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών και πληθώρα άλλων για την εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε: «H ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποτελεί προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, καθώς και η εξοικονόμηση πόρων. Στο πλαίσιο αυτό αξιοποιούμε το Ταμείο Ανάκαμψης και θα αναζητηθούν περαιτέρω χρηματοδοτικά εργαλεία από ευρωπαϊκά κονδύλια και περιφερειακά προγράμματα».

 Από την πλευρά της, η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε σχετικά: «Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δημοσίου βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητές μας. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε όσο περισσότερα δημόσια κτίρια γίνεται και να συμβάλουμε στην επίτευξη των εθνικών στόχων για μείωση των καταναλώσεων και εξοικονόμηση ενέργειας».