Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το πράσινο φως για την υπογραφή της Σύμβασης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με αντικείμενο την ανέγερση νέων εγκαταστάσεων για τη στέγαση της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, στην κοινοπραξία Intrakat – Redex δίνει χθεσινή απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Με την εν λόγω απόφαση εγκρίθηκε και η οικονομική προσφορά της κοινοπραξίας  για το έργο, προϋπολογισμού 112,579 εκατ. ευρώ.

Το νέο κτίριο επί της οδού Πειραιώς 166 θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών που σήμερα βρίσκονται σε 13 διάσπαρτα, μισθωμένα κτίρια, συμβάλλοντας στη μείωση των λειτουργικών εξόδων, εξασφαλίζοντας οικονομικό όφελος για το Δημόσιο από τα μισθώματα της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ ετησίως, ή διαφορετικά 90 εκατ. ευρώ στα 30 έτη.

Η διάρκεια του ΣΔΙΤ είναι 360 μήνες (30 χρόνια), εκ των οποίων οι πρώτοι 36 αφορούν την κατασκευαστική περίοδο και οι υπόλοιποι την λειτουργία.

Η κοινοπραξία αναλαμβάνει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, ασφάλιση και συντήρηση του κτιριακού συγκροτήματος το οποίο θα υλοποιηθεί με βάση τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και θα πρέπει να πετύχει πιστοποίηση LEED (Silver ή ανώτερο).

Στις υποχρεώσεις της περιλαμβάνεται επίσης η κατασκευή πεζογέφυρας επί της οδού Πειραιώς και η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, τμήμα του οποίου βρίσκεται σε όμορο οικόπεδο ιδιοκτησίας της Ο.Σ.Ε. Α.Ε., που διαχειρίζεται η ΓΑΙΑΟΣΕ και το οποίο θα αποτελεί ουσιαστικά την πρόσβαση μεταξύ του υπό ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος και του σταθμού «Ρουφ» του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.