Επιθεώρηση στο υπό αποκατάσταση ιστορικό 5ο Γυμνάσιο της οδού Κριεζώτου πραγματοποίησαν σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης.


Οι εργασίες αποκατάστασης προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και έχουν πλέον εισέλθει στην τελική φάση τους, μετά και από την ολοκλήρωση όλων των επιπρόσθετων διαδικασιών που απαιτήθηκαν για την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν τη στατικότητα του κτιρίου. Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων το διατηρητέο κτίριο της οδού Κριεζώτου θα ανακτήσει τη χαμένη αίγλη του και αυτό το αρχιτεκτονικό στολίδι θα επαναλειτουργήσει ως σχολείο με 12 αίθουσες διδασκαλίας. Τα έργα στο σχολικό κτίριο προχωρούν σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησής τους καλύφθηκε από το Πράσινο Ταμείο.

Σημειώνεται ότι το διατηρητέο κτίριο της οδού Κριεζώτου στέγασε το θρυλικό Ε΄ Γυμνάσιο Αρρένων, από το οποίο αποφοίτησαν σημαντικές προσωπικότητες της πόλης. Είναι μάλιστα χαρακτηρισμένο ως έργο τέχνης από το 1987.