Η «Pointers Property Services SA», μέλος του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες» προσέφερε τις υπηρεσίες της, σε άλλη μια σημαντική συμφωνία στον τομέα του real estate, στην περιοχή της Δυτικής Εισόδου της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στην απόκτηση από την «ΜΠΕΧΤΣΙΝΑΡ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.» κτιρίου γραφείων της «ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.».

Πρόκειται για 7όροφο κτίριο γραφείων, μεγέθους περίπου 2.000 τ. μ., επί της οδού  26ης Οκτωβρίου και Λήμνου 2, με περιμετρική θέα (το 100% από το 2ο έως τον 7ο όροφο, εμβαδού από 310τ.μ. ως 34Οτ.μ. ανά όροφο συν το 50% του 1ου ορόφου εμβαδού 147τ.μ, με αποκλειστική χρήση της ταράτσας, υπόγειο με ράμπα για 2 θέσεις στάθμευσης 45τ.μ.,  2 κλιμακοστάσια, και ασανσέρ).

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Pointers Property Services AE»,  Δημήτρη Τσοκακτσίδη «το ακίνητο βρίσκεται σε κεντρική οδό μπροστά στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, σε απόσταση 2 λεπτών από το δικαστικό μέγαρο, στην περιοχή όπου λειτουργούν επίσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε το γραφείο Κτηματογράφησης, τα εμπορικά κέντρα “Limani” & “Porto Center” ενώ το 2023 αναμένεται να παραδοθεί και το κτίριο γραφείων “HUB26” . Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια εξαιρετική επιλογή επένδυσης με δυνατότητα σημερινών υψηλών αποδόσεων σε μια περιοχή που όλα συνηγορούν ότι αλλάζει μορφή με την επικείμενη αλλαγή χρήσεων γης, καθώς και την ολοκλήρωση εξαγγελθέντων, σημαντικών έργων υποδομής, που θα αλλάξουν το συνολικό τοπίο όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο. Η Pointers Property Services SA ανέλαβε και ολοκλήρωσε με επιτυχία την προώθηση του ακινήτου και την ανεύρεση του αγοραστή ικανοποιώντας απόλυτα τις προδιαγραφές και τις ανάγκες των εμπλεκόμενων μερών. Πιστοί στη γενικότερη φιλοσοφία του Ομίλου “Σαμαράς & Συνεργάτες”, συνεχίζουμε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες, βασισμένες σε διεθνή πρότυπα αναφορικά είτε με την κάλυψη των αναγκών ανεύρεσης ακινήτων, με συγκεκριμένα στοιχεία για ιδιαίτερες χρήσεις, είτε αξιολόγησης και προώθησης ακινήτων ειδικών χαρακτηριστικών».

Η «Pointers Property Services AE», μέλος του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες», είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στον τομέα της διαχείρισης, εκτίμησης και προώθησης ακινήτων, με άριστα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, που μπορεί να ικανοποιήσεις τις απαιτήσεις κάθε πελάτη.

Λίγους μήνες νωρίτερα, το προσύμφωνο είχε ανακοινώσει η εισηγμένη εταιρεία με ανακοίνωση όπου ανέφερε ότι «Η ΑΕΓΕΚ γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής πολιτικής της, και προς το σκοπό της απομείωσης των δανειακών υποχρεώσεών της από την αλληλέγγυα και εις ολόκληρον ευθύνη της, ως εγγυήτρια, της συνδεδεμένης εταιρίας ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε., προέβη την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2022 στην υπογραφή συμβολαιογραφικού προσυμφώνου για την πώληση, προς την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία “”ΜΠΕΧΤΣΙΝΑΡ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.” και τον διακριτικό τίτλο “ΜΠΕΧΤΣΙΝΑΡ Α.Ε.”, του συνόλου των οριζοντίων ιδιοκτησιών (ήτοι 7 γραφείων), των δικαιωμάτων αποκλειστικής χρήσης επί των ως άνω οριζοντίων ιδιοκτησιών, και του δικαιώματος καθ’ ύψος επί της πολυόροφης οικοδομής που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και επί της οδού 26ης Οκτωβρίου και Λήμνου, που ανήκουν στην αποκλειστική κυριότητα, νομή, κατοχή και χρήση της εταιρίας, έναντι τίμηματος ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.500.000,00€). Η υπογραφή του οριστικού συμβολαίου πώλησης και μεταβίβασης θα ολοκληρωθεί, κατόπιν πλήρωσης των όρων που περιλαμβάνονται στο ανωτέρω προσύμφωνο, το αργότερο έως 30.09.2022.»