Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Στα χέρια της θυγατρικής της Premia Properties, Primalaft Athens, από την ιδιοκτήτρια τα τελευταία χρόνια, Doreco, πέρασε μέσω εξαγοράς το «ταλαιπψωρημένο» εμπορικό κέντρο στη συμβολή, σχεδόν, των οδών Πειριαώς και Χαμοστέρνας, το Athens Heart Mall.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Deloitte Ελλάδος,  λειτουργώντας ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της εταιρείας ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων Doreco S.A., έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή έκβαση της προσπάθειας εξεύρεσης νέου επενδυτή για το Athens Heart Mall.
Σημειώνεται ότι το πλαίσιο της εν λόγω συναλλαγής περιελάμβανε τη μεταφορά του Athens Heart Mall, στον νέο επενδυτή, την Primalaft, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η  διαδικασία της συμφωνίας εξυγίανσης, του άρθρου 64 του ν. 4738/2020 για τη ρύθμιση οφειλών και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας.
Η ομάδα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Αναδιάρθρωσης της Deloitte συγκρότησε τη σχετική έκθεση προς κατάθεση στο αρμόδιο δικαστήριο, ενώ το τμήμα Real Estate της Deloitte συνέβαλε, ως σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, του κύριου πιστωτή της Doreco S.A., και ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαγωνιστική διαδικασία για την εξεύρεση επενδυτή για τη μεταβίβαση του ακινήτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, ο νέος ιδιοκτήτης του εμπορικού κέντρου εξετάζει όλα τα σενάρια για την αξιοποίηση του ακινήτου. Οι χαμηλές πτήσεις, ιστορικά, στο κομμάτι της λιανικής και οι αλλαγές σε καταστήματα που φιλοξενούνται, πιθανόν να δίνουν το στίγμα άλλων προοπτικών που εξετάζονται. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν δεν βρεθεί διεθνής αλυσίδα (ή αλυσίδες) που να θέλουν να ενταχθούν άμεσα στο εμπορικό κέντρο με νέα μεγάλα καταστήματα, όπως για παράδειγμα οι νέες αλυσίδες λιανικού εμπορίου από Ευρώπη και Ασία που ανοίγονται στην χώρα μας τους τελευταίους μήνες, η Premia θα εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγών στις χρήσεις, με τη μεικτή χρήση καταστημάτων – γραφείων να είναι η πιο πιθανή.
Αναφορικά με την επιτυχή ολοκλήρωση της μεταβίβασης του Athens Heart, ο κ. Αλέξης
Χατζηπαύλου Partner, Restructuring & Forensic Leader της Deloitte Ελλάδος, επισήμανε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συμβάλαμε στην υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης του Athens Heart. Πρόκειται για ένα asset μεγάλης αξίας, το οποίο βρίσκεται σε κομβικό σημείο της πρωτεύουσας και έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε σημαντικό πόλο επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας».
Εκ μέρους της ομάδας της Deloitte που διενήργησε τον διαγωνισμό πώλησης του εμπορικού κέντρου, ο κ. Χρήστος Κοσμάς, Partner, Head of Real Estate, δήλωσε ότι «για όλους εμάς στην Deloitte, είναι πολύ σημαντικό να συμβάλλουμε με την εμπειρία και την εξειδίκευσή μας στην εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων, προς όφελος των πελατών μας, αλλά και στη δημιουργία επενδύσεων που έχουν συνολικά θετικό αποτύπωμα».