Πηγή Εικόνας: Photo by Max Andrey from Pexels

Σε ολική αναβάθμιση των κεντρικών οδικών αξόνων, οι οποίοι σηκώνουν μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο, θα προχωρήσει ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Η σχετική σύμβαση έχει υπογραφεί και προβλέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στις λεωφόρους και οδούς Δημοκρατίας, Ν. Πλαστήρα, Δ. Γούναρη, Φυλής, Αγ. Παρασκευής, Ευβοίας και Καλύμνου. Το έργο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με προϋπολογισμό ύψους 11,5 εκατ. ευρώ, υπογραμμίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

   Σύμφωνα με τη μελέτη, θα υλοποιηθούν συγκεκριμένες εργασίες σε οδικούς άξονες που συγκροτούν ένα ισχυρό δίκτυο μέσα στον αστικό ιστό, το οποίο μέχρι σήμερα παρουσιάζει προβλήματα προσβασιμότητας. Οι αναπλάσεις στις συγκεκριμένες οδικές αρτηρίες, σε συνδυασμό με την υφιστάμενη διαδρομή πεζόδρομου-ποδηλατόδρομου υπεράνω των υπογειοποιημένων γραμμών του ΟΣΕ, δημιουργούν ένα δίκτυο ασφαλούς αστικής κινητικότητας και προσβασιμότητας, καλύπτοντας μία σημαντική έκταση σε νευραλγικές περιοχές του δήμου.

   Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα αστικών παρεμβάσεων που σχεδιάστηκε στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού και το οποίο, πέρα των άλλων, αναμένεται να αναβαθμίσει βασικές υποδομές σε κεντρικά σημεία της πόλης, παρέχοντας επαρκείς συνθήκες άνεσης και ασφάλειας στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. Παράλληλα προβλέπεται αύξηση φύτευσης χώρων πρασίνου στους παρόδιους ανοιχτούς χώρους, με στόχο τη βελτίωση ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και την αισθητική αναβάθμιση ολόκληρης της περιοχής.