Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην ανάπλαση του κέντρου της πόλης που περιλαμβάνει 30 οικοδομικά τετράγωνα και στην ριζική ανακατασκευή του ποδηλατοδρομίου στα Καθανιά Ακρωτηρίου, προχωρά ο Δήμος Χανίων καθώς χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης ανακοίνωσε την ένταξη των δύο έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης με συνολικό προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ. Όπως τονίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων και τα δύο έργα θα δημοπρατηθούν άμεσα καθώς διαθέτουν πλήρεις μελέτες.
Για την ανάπλαση του κέντρου της πόλης και των οικοδομικών τετραγώνων γύρω από την περιοχή του ΚΤΕΛ θα διατεθούν 7 εκατ. ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει ασφαλτόστρωση, υπογειοποίηση καλωδίων, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, εκτεταμένες φυτεύσεις, αστικό εξοπλισμό και μικρά πάρκα.
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανάπλαση που έχει γίνει ποτέ στο κέντρο των Χανίων η οποία θα αλλάξει την λειτουργικότητα και την όψη της πόλης», επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων.
Το ποδηλατοδρόμιο άρχισε να κατασκευάζεται πριν από περίπου 20 χρόνια, ωστόσο ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Μετά την ολοκλήρωση και επικαιροποίηση των μελετών θα ανακατασκευαστεί πλήρως με στόχο να δημιουργηθεί μία αθλητική υποδομή διεθνών προδιαγραφών.