Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο για την αναζωογόνηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στον χώρο πολιτισμού και αθλητισμού «Μελίνα Μερκούρη» στον Δήμο Δάφνης – Υμηττού, κατόπιν της υπογραφής της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, παρουσία και του δημάρχου Α. Μπινίσκου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής με το ποσό του 1.625.000 ευρώ και από πόρους του Δήμου Δάφνης – Υμηττού ποσού ύψους 285.000.

Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και του περιβάλλοντα χώρου, προκειμένου αφενός να δημιουργηθούν περισσότεροι χώροι άθλησης, αφετέρου να διευρυνθεί το χρονικό εύρος λειτουργίας του κέντρου.

Συγκεκριμένα, εκτός από την υλοποίηση εργασιών διαμόρφωσης του χώρου, προβλέπεται επιπλέον η τοποθέτηση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού με 4 νέους πυλώνες στο υπάρχον γήπεδο αλλά και αναβάθμιση του δικτύου παροχής της ηλεκτροδότησής του.

Επίσης, το έργο συμπεριλαμβάνει την κατασκευή δύο νέων γηπέδων αντισφαίρισης και ενός νέου γηπέδου 5Χ5, διαμόρφωση πεζοδρομίων, κατασκευή διαδρομών για περιπατητές, φωτισμό χώρου, φύτευση περιβάλλοντος χώρου και οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης.