φωτορεαλιστική απεικόνιση του νέου Χίλτον
φωτορεαλιστική απεικόνιση του νέου Χίλτον

Στα τέλη του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του Hilton, το οποίο θα κλείσει τις πόρτες του στις 31 Ιανουαρίου 2022, σε λίγες ημέρες, αφήνοντας την Αθήνα για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες χωρίς το εμβληματικό της ξενοδοχείο, έστω για μικρό χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι τα δύο πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της Αθήνας, η ιστορική – μεγαλύτερης διάρκειας – Μεγάλη Βρετάνια και το Χίλτον προσπάθησαν και κατάφεραν να μην κλείσουν ποτέ, ακόμη και σε έκρυθμες και δύσκολες περιόδους, αποτελώντας σημεία αναφοράς για όλα τα υψηλού προφίλ events, επισκέπτες και αντιπροσωπείες από το εξωτερικό κλπ.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Ιονικής Ξενοδοχειακής η εταιρεία ξεκίνησε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου, το οποίο θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου 2022, επειδή «λόγω της έκτασης και της φύσης των εργασιών καθώς
και της ανάγκης διατήρησης της ασφάλειας εργαζομένων και επισκεπτών, δεν
είναι εφικτό να συνεχιστεί η παράλληλη λειτουργία του ξενοδοχείου». Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κατόπιν αξιολόγησης οι εργαζόμενοι θα είναι δυνατό να απασχοληθούν στη νέα μονάδα του Costa Navarino και στο ανακαινισμένο Hilton. Ο προγραμματισμός της εταιρείας προβλέπει η ανακαινισμένη μονάδα να ολοκληρωθεί το 2024.

Ένας νέος ταξιδιωτικός προορισμός στην Αθήνα

Η Ιονική Ξενοδοχειακή θα επενδύσει για τον νέο προορισμό που ετοιμάζει και πάλι σε συνεργασία με τον όμιλο HILTON περίπου130 εκατομμύρια.

Το ιστορικό κτίριο, τοπόσημο της Αθήνας, θα ανακατασκευαστεί ριζικά, με αλλαγές σε χρήσεις, εσωτερική αλλά και εξωτερική δόμηση. Άλλωστε οι απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης κτιρίων που προβλέπει η νομοθεσία και οι εξελίξεις που έρχονται οδηγούσαν κάποια στιγμή στην ανάγκη ριζικής ανακαίνισης στο κτίριο που έχει συμπληρώσει σχεδόν 60 χρόνια ζωής. Στόχος είναι, μετά την ανακατασκευή, το κτίριο να πιστοποιηθεί και κατά LEED Gold.

Ο νέος προορισμός που ετοιμάζει ο όμιλος ΤΕΜΕΣ σε συνεργασία με τη HILTON INTERNATIONAL εισάγει ένα σύνθετο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο θα περιλαμβάνει πέραν της λειτουργίας ξενοδοχείου, πολυτελείς κατοικίες, μια λέσχη μελών, πολλαπλά εστιατόρια και θεματικούς εμπορικούς χώρους, δημιουργώντας ένα οικοσύστημα μοναδικών εμπειριών.

Η ανακατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος περιλαμβάνει:

  • τη δημιουργία του νέου πολυτελούς ξενοδοχείου Conrad που θα διαθέτει 280 δωμάτια και σουίτες,
  • τη δημιουργία 50 πολυτελών κατοικιών, οι οποίες θα λειτουργήσουν υπό τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences της Hilton,
  • τη συνολική ανάπλαση του τελευταίου ορόφου όπου θα φιλοξενηθούν εμπειρίες γαστρονομίας και ψυχαγωγίας,
  • επέκταση δίπλα στο χώρο της πισίνας, η οποία είχε συμπεριληφθεί και στον αρχικό σχεδιασμό της δεκαετίας του 1960 και
  • τη δημιουργία θεματικών εμπορικών χώρων, εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας και ευεξίας, καθώς και σύγχρονης λέσχης μελών σε χώρους 5.500 τ.μ..

Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης κλίμακας, το οποίο θα διατηρήσει αναλλοίωτη και θα αναδείξει περαιτέρω, την αρχιτεκτονική κληρονομιά του κτιρίου και τις
διαχρονικές προσόψεις που είχε φιλοτεχνήσει ο Γιάννης Μόραλης.

Στην Αθήνα το brand Conrad της HILTON

H Ιονική Ξενοδοχειακή, συμφερόντων εδώ και λίγα χρόνια του ομίλου ΤΕΜΕΣ και του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, είχε ανακοινώσει από τα τέλη του 2021 την υπογραφή συμφωνίας για το νέο ξενοδοχείο και τις ιδιωτικές κατοικίες που θα δημιουργηθούν στο κέντρο της Αθήνας. Βάσει αυτής, θα φτάσουν στην Ελλάδα τα brands της Hilton, Conrad, Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences. Σημειώνεται ότι Conrad είναι το μικρό όνομα του ιδρυτή της αλυσίδας Hilton. To έργο αυτό αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στο ταχέως αναπτυσσόμενο πολυτελές χαρτοφυλάκιο της Hilton σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που εκτείνεται σήμερα σε τοποθεσίες όπως το Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, το Άμστερνταμ και η Ρώμη.