Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο επιταχυντής απευθύνεται σε όσες και όσους έχουν μια πρωτόλεια επιχειρηματική ιδέα και βρίσκονται είτε στο στάδιο της διαμόρφωσής της και της συγκρότησης ομάδας είτε της ανάπτυξης του επιχειρηματικού σχεδίου ή σχεδιασμού και παραγωγής πρωτότυπου προϊόντος/υπηρεσίας ή δοκιμής του προϊόντος σε χρήστες.

«Ο ρόλος του Lab40 Accelerator είναι να βοηθήσει μια επιχειρηματική ομάδα να φτάσει σε σύντομο διάστημα, ένα ικανό επίπεδο, ώστε να διεκδικήσει την υλοποίηση της ιδέας-λύσης που προσφέρει, με καλύτερες όμως δυνατότητες αλλά και πιθανότητες επιτυχίας. Ο Lab40 Accelerator θα ολοκληρωθεί μέσα από τέσσερεις τριμηνιαίους κύκλους επιτάχυνσης εντός δύο ετών και απευθύνεται σε ομάδες νεοφυών επιχειρήσεων» επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου, όπου υπογραμμίζεται ότι ο επιταχυντής θα προσφέρει τόσο θεωρητική όσο και επί του έργου υποστήριξη μέσω master classes και mentoring.

Η ένταξη των επιχειρήσεων σε κάθε κύκλο πραγματοποιείται μέσω της κατάθεσης αίτησης συμμετοχής, με παράλληλη υποβολή του σχεδιασμού προς επιτάχυνση, αλλά και συνέντευξη. Οι διαδικασίες επιτάχυνσης θα μπορούν να προσφέρονται στις εγκαταστάσεις της θερμοκοιτίδας εβδομαδιαίως, τόσο δια ζώσης, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας, όσο και εξ αποστάσεως. Με τη λήξη του προγράμματος επιτάχυνσης θα προσφέρονται υπηρεσίες στήριξης επιχειρηματικότητας στους φιναλίστ στις εγκαταστάσεις της Δομής Στήριξης Επιχειρηματικότητας Lab40 στη Δράμα.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας, μέσω της Πράξης «Δημιουργία Δομών Στήριξης Επιχειρηματικότητας ΕΚΤ», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020». Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να μάθουν περισσότερα στη διεύθυνση www.Lab40.gr