Αυξημένα κατά 60 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2022 είναι τα έσοδα του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2023, ο οποίος εγκρίθηκε σήμερα από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Παράλληλα, η Περιφέρεια θα λάβει φέτος 44 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» θα εκταμιευτεί ποσό περίπου 19 εκατ. ευρώ για έργα στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, χαρακτηρίζοντας τον προϋπολογισμό εφαρμόσιμο, ρεαλιστικό, λειτουργικό, αποτελεσματικό, αναπτυξιακό και τεχνικά άρτιο.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Αθηνά Αηδονά, τα έσοδα για το 2023 θα είναι 310.051.302 ευρώ, ενώ τα έξοδα 472.104.920 ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 70 εκατ. σε σχέση με πέρσι. Η κ. Αηδονά εξήγησε ότι η αύξηση που παρατηρείται και στα έξοδα και τα έσοδα αφορά τη μεταβολή των πληρωμών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης μέσα στο έτος, ενώ διευκρίνισε ότι το λογιστικό έλλειμμα των 162 εκατ. περίπου καλύπτεται από το ταμειακό υπόλοιπο του 2022 που προβλέπεται να προκύψει από την εκτέλεση προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους.