Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επενδύσεις το αποτύπωμα των οποίων θα ξεπεράσει το ένα δισ. ευρώ σε χρονικό ορίζοντα δεκαετίας προγραμματίζει η Lamda Hellix, όπως ανέφερε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Απόστολος Κάκκος σε παρέμβαση στο συνέδριο των Δελφών.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σπουδαιότητα των επενδύσεων για το μέλλον της χώρας, όχι μόνο σε υποδομές αλλά στην ποιότητα, την καινοτομία και το ανθρώπινο κεφάλαιο. Τόνισε τη δυνατότητα και την προοπτική να γίνει η Ελλάδα ένα νέο κέντρο υποβρυχίων καλωδίων με μεγάλο data gravity λόγω της στρατηγικής γεωπολιτικής της θέσης, όπως ακριβώς η Μασσαλία, που τα τελευταία 5 χρόνια έχει προσελκύσει πάνω από 250 εκατ. ευρώ επενδύσεις για την επέκταση και τη δημιουργία νέων συστημάτων υποθαλάσσιων καλωδίων οπτικών ινών καθιστώντας τη κέντρο διασύνδεσης Ευρώπης και Μέσης Ανατολής.  

«Από τις επενδύσεις που έχουμε προγραμματίσει σε multitenant data centers (κέντρα δεδομένων που δίνουν τη δυνατότητα διασύνδεσης με πολλαπλούς παρόχους παρέχοντας ευελιξία, οικονομίες κλίμακας και εγγυημένη διαθεσιμότητα) και θα ανακοινώσουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα,  υπολογίζουμε ότι για κάθε 1 ευρώ επενδύσεων από την  Lamda Hellix μοχλεύονται περισσότερα από  8 ευρώ για την συνολική οικονομία,  με αποτέλεσμα το οικονομικό αντίκτυπο για το  σύνολο του ΑΕΠ, σε επίπεδο δεκαετίας, να ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ», τόνισε ο Απόστολος Κάκκος.  
  
«Στόχος της Lamda Hellix και του ομίλου μας εν γένει, συνέχισε ο κ. Απόστολος Κάκκος, είναι η ανάπτυξη  νέων κτιριακών υποδομών που θα επιτρέπουν τη διασύνδεση των πελατών μεταξύ τους και την επίτευξη οικονομιών κλίμακας, παρέχοντας υπηρεσίες κεντρικής και απλοποιημένης διαχείρισης όλων των κέντρων (multi-tenant neutral data centers). Ο ψηφιακός μετασχηματισμός οδηγεί και στην μετεξέλιξη των κέντρων δεδομένων (data centers) σε κέντρα ανταλλαγής δεδομένων (centers of data exchange) όπου η διασυνδεσιμότητα και ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών είναι στο επίκεντρο. Όπως τα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια που είναι σε θέση να εξυπηρετούν έναν πολύ μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιρειών, είτε τοπικών είτε περιφερειακών είτε παγκόσμιων, έτσι και εμείς δημιουργούμε ένα ευρύ οικοσύστημα (communities of interests) επιχειρήσεων, cloud, content και telecom providers που θα μπορούν να  ανταλλάσσουν  δεδομένα εύκολα, γρήγορα, με αξιοπιστία και ασφάλεια δημιουργώντας Data gravity στην Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Απόστολος Κάκκος.